El Consorci Ribera i Valldigna aprova l’inici dels tràmits per construir el nou abocador

0
184
Assistents a l’assemblea del Consorci Ribera i Valldigna

Assemblea històrica al sí del Consorci Ribera i Valldigna que ha donat llum verda a la tramitació del nou abocador 

La Junta de Govern del Consorci Ribera Valldigna ha aprovat per ample consens l’inici dels tràmits per construir el nou abocador en el sector de la partida del Pla del Roser de Guadassuar.
La decisió s’ha pres en vore que l’informe preceptiu elaborat pel Centre Nacional Institut Geològic i Miner d’Espanya-CSIC (IGME ) constata la viabilitat per a la ubicació d’aquest abocador, després d’estudis i prospeccions sobre el terreny i molt a prop del Complex de Tractament i Valorització del CRiV a Guadassuar.

Els representants de Benimodo i Massalavés no van donar el seu vot a favor a l’emplaçament donat per l’Institut Geològic i Miner d’Espanya per al futur abocador d’inerts que es vol construir a Guadassuar.

Mentre que els de Llombai i l’Alcúdia es van abstindre, i la resta de municipis van votar a favor d’iniciar els tràmits per a executar el projecte.

La construcció de la futura instal·lació, a més de reduir les emissions associades al transport de residus, convertirà el complex de Guadassuar «en referent dins d’Europa», en reunir en un mateix espai: ecoparc educatiu, planta de tractament i valorització de residus i abocador nou, al que cal afegir la restauració de l’antic abocador clausurat, que durà a terme la Diputació de València per convertir-lo en zona verda.
A més de representants dels diferents municipis del Consorci, l’acte ha comptat en la presència del President del Consorci Ribera i Valldigna, Voro Mont, del Director General de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria Agricultura Generalitat Valenciana, Joan Piquer Huerga, la diputada provincial, Mentxu Balaguer Pastor, i el Cap d’Unitat Territorial de l’IGME, Bruno J. Ballesteros. A més ha assistit el diputat de la Ribera a Les Corts Valencianes, Ferran Barberà Cabrera.