L’interior de la Ribera superarà el diumenge els 40º

0
338

Amb el moviment de la DANA, que quedava ancorada sobre l’oest de la península durant la setmana passada, cap a centre Europa, al nord de la península, França i Anglaterra han notat una renovació de massa d’aire i estan registrant temperatures més fresques del que és normal.

Al litoral mediterrani no hem tingut aquesta sort, simplement s’ha instaurat un règim de vents de component marítim que ha permés quedar dominats, momentàniament, per la massa d’aire més temperada del mediterrani i hem notat un xicotet respir pel que fa a les temperatures, això sí, amb més humitat i, consegüentment, més basca. Mentrestant, la resta de la península queda dominada de nou per l’anticicló i dia rere dia notarà que anirà calfant-se fins a assolir de nou temperatures per damunt dels 40 °C a les valls dels principals rius de la meitat sud peninsular.

Divendres serà un dia marcat per la nuvolositat de tipus alt, que viatjarà de l’interior al litoral. De vesprada creixeran els núvols a l’interior nord i podria donar-se alguna tempesta que podria ser seca. Les temperatures pujaran en punts de les comarques centrals, les planes de l’interior de València i, en general, la meitat nord. Al litoral d’Alacant baixaran les temperatures per les brises.

» alt=»Previsió setmanal» data-debug=»51″ data-was-processed=»true» />
Previsió setmanal

Dissabte serà un dia completament assolellat. De vesprada creixeran els núvols en punts de l’interior, però no s’esperen precipitacions ni tempestes seques. Les temperatures baixaran arreu del territori perquè dominarà el règim de vent de component marítim.

Diumenge pareix que tornarà a bufar ponent a l’interior i les temperatures es dispararan per damunt dels 40 °C de nou. Al litoral bufarà la brisa i les temperatures es mantindran sense canvis, amb temperatures mínimes molt més elevades. De matí es formaran núvols en punts del litoral i prelitoral i la nit serà molt bascosa.

À PUNT