Uns 40 voluntaris vigilen i netegen este estiu les muntanyes d’Alzira

0
617

Uns 40 joves constituixen enguany el voluntariat que en este mes de juliol està fent tasques de vigilància ambiental, de formació, neteja de residus així com reg de zones reforestades d’Alzira.

El voluntariat ambiental s’ha convertit en una de les formes de participació de la societat en la gestió ambiental, sent per a molts, la primera presa de contacte amb la problemàtica ambiental del nostre territori.

Amb este programa de voluntarietat ambiental, l’ajuntament d’Alzira «busca d’una banda formar els voluntaris i conscienciar la ciutadania, i d’altra vigilar i previndre els incendis forestals», segons la regidoria de Medi Ambient.

El punt principal del voluntariat son les tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals, ja siga amb vehicle o itineraris de vigilància en punts estratègics a peu, aprofitant aquestes eixides per a reforçar la formació dels voluntaris i conéixer el terreny en cas emergència.

Les tasques de vigilància es concentren, principalment, al paratge natural municipal Murta-Casella davant la seua gran riquesa forestal que s’ha incrementat arran la pandèmia i les abundants pluges de la última primavera. El canvi climàtic, amb el notable increment de les temperatures durant l’estiu, augmenten el perill d’incendi, per aixó cada estiu és més important la vigilància de les nostres muntanyes i la rapidesa en detectar les primeres flames d’un incendi forestal.