Prop d’un centenar d’agricultors d’Alzira combatixen el cotonet amb exemplars de cryptolaemus

0
157
Exemplars de cryptolaemus

Un total de 94 agricultors d’Alzira demanaren a l’Ajuntament, dins del termini reglamentari, accedir a exemplars de l’insectari municipal per poder lluitar contra el cotonet amb insectes depredadors com el cryptolaemus.

La lluita biològica començà el passat 15 de juny amb el repartiment dels primers insectes i s’allargrà fins a finals de setembre, segons fonts de l’àra de Medi Ambient municipal.

Fins ara s’han repartit uns 30.000 cryptolaemus entre 52 agricultors alzirenys, però la previsió és que les cinc càmares de l’insectari municipal ubicat al Mercat d’Abastos «es puguen produir entre 75.000 i 100.000 cryptolaemus».

El consistori, amb la col.laboració de la cooperativa Alzicoop, distribuix 500 exemplars per agricultor, afectant fins a 200 hectàrees del terme municipal.

Segons Medi Ambient, el repartiment «es fa de forma homogènia al llarg del terme municipal i com que es prioritza la màxima vida útil d’este insecte depredador al camp, «tenen preferència les explotacions agrícoles amb certificat ecològic, seguides de la producció integrada i, finalment, les explotacions convencionals».

El nou insectari permet mantindre una temperatura constant d’entre 25º i 26º que necessiten les larves de cryptolaemus per arribar a adults donat que no soporten les baixes temperatures. Per aixó la solta d’estos insectes coindicix, pràcticament, amb l’arriba de l’estiu.