Alzira promociona l’Agenda Urbana 2030 amb un vídeo

0
298

Com no et vaig a estimar», el nou vídeo d’Alzira per començar a escriure el seu futur

 • Una proposta que mostra l’Alzira que volem aconseguir, oberta, inclusiva, resilient i sostenible
 • L’Agenda Urbana d’Alzira s’aprovarà en el plenari del mes de juliol

 

Esta setmana es presenta el vídeo promocional de l’Agenda Urbana alzirenya, en la qual es mostren els principals trets que es volen tindre en compte per a establir l’Alzira del futur.

 

A través de la cançó «Llavors», del grup local La Fúmiga, es fa un respàs del que serà la ciutat dels pròxims anys, que compta amb la participació del conegut grup local i d’altres cares conegudes de la ciutat, com és el cas de M. Creu Carrió, representant de Creu Roja Alzira, el pintor Josep Francés o la Societat Musical Alzira, entre d’altres.

 

La lletra de la cançó que ens acompanya, «Com no te vaig a estimar?  Com no te vaig a estimar? I és que això és així. Formes part de mi. He crescut al teu costat», reforça la idea d’orgull de pertinença, de sentir-nos part d’alguna cosa, de ser i formar Alzira.

 

En els pròxims dies podrem veure este vídeo en diferents espais i suports, així com en les xarxes municipals. «L’objectiu és donar a conèixer l’Alzira que volem aconseguir, una Alzira que naix de les idees que han aportat els alzirenys i les alzirenyes a les jornades participatives, el personal tècnic municipal i els representants polítics».

 

Alzira és una de les ciutats pilot de l’Agenda Urbana en l’àmbit nacional, recordem que el procés de creació de l’Agenda Urbana Alzirenya està finançat per la Unió Europea i els fons Next Generation i des de el passat més de gener s’està treballant en este projecte. Inicialment es va portar a terme una fase de diagnòstic per a determinar en quin punt es troba la ciutat i quines són les necessitats d’Alzira al voltant de diverses temàtiques. Durant el mes de juny s’ha desplegat un important procés de comunicació i participació que ha involucrat la ciutadania alzirenya en la definició de la nostra ciutat per tal d’adaptar-la als Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 per a ciutats sostenibles, inclusives, segures i resilients.

 

Una vegada processada tota la informació recollida, s’ha elaborat un informe de resultats que inclou els projectes definits per la ciutadania en el Pla d’Acció Local de l’Agenda Urbana d’Alzira «Un riu de futur». Esta tercera fase del treball s’ha organitzat en dues sessions amb els grups de treball:  la primera per a  identificar accions, projectes, programes, iniciatives, que ja estigueren en marxa o en procés d’ideació, i que pogueren donar resposta a estos. Entre totes les persones participants es van identificar un total 284 actuacions.

En la segona sessió, es va contrastar la base estratègica del Pla d’Acció (Línies Estratègiques d’Actuació i Projectes Estratègics) i es va realitzar un exercici per a identificar les necessitats futures de l’equip municipal per a la implantació d’este.

 

Finalment, s’han establert 10 línies estratègiques d’actuació (LEA) que porten aparellades projectes estratègics.

 • Infraestructures verdes i blaves per a l’adaptació al canvi climàtic: «Alzira, futur climàtic» (inclou el Pla d’Emergències Climàtiques, el Pla de Cremes) i «Anell verd i riu de futur», al voltant del parc fluvial i les zones d’oci pròximes als nostres rius.
 • Recuperació i valoració del patrimoni natural, urbà i cultural: «Recuperant el patrimoni alzireny» i «Paratges i entorns naturals».
 • Regeneració urbana integrada de barris: «Fem barri: estratègia de rehabilitació d’entorns urbans».
 • Parc residencial accessible i assequible: «Estratègia d’accés a l’habitatge».
 • Metabolisme urbà i circularitat: «Estratègia de circularitat d’aigua i residus sòlids urbans» (inclou els tancs de tronades o la gestió de residus) i «En clau energètica».
 • Accessibilitat territorial i urbana mitjançant mobilitat sostenible: mobilitat urbana per a un futur més sostenible, a través de la connectivitat urbana.
 • Innovació social: «Som Alzira» (Casal Jove, voluntariat i programes de millora social).
 • Protecció i revitalització del sector agrari: «Alzira agro», amb actuacions al voltant de l’insectari, la transformació dels mercats o el sistema de regadiu.
 • Desenvolupament econòmic sostenible: enfortiment de l’economia urbana amb el II Pla d’acció comercial i la transformació digital.
 • Innovació pública i millora de l’administració. Administració eficient i connectada amb la ciutadania i «Connecta Alzira, territori intel·ligent i sostenible».