Nova aula TIC a Senegal amb el suport de l’Ajuntament d’Alzira

0
125
El professor Eduardo Juan Redal ha estat el cap de la delegació d’Alzira al Senegal
Xiquets senegalesos amb samarretes de la UD Alzira, de l’Alzira FS i de l’associació Nacho Barberá

El programa d’ajudes del Fons de Solidaritat i Cooperació al desenvolupament de 2021, que gestiona l’Àrea de Serveis Socials i Innovació Social, es fa realitat a Senegal.

 

L’aportació de l’Ajuntament d’Alzira, mitjançant una subvenció concedida a l’ONG Cooperación Internacional, ha estat de 1.640 €, que s’han invertit en el projecte d’instal·lació d’una nova aula TIC a l’Institut René Coly en  Bignona (Senegal) per a la formació en línia d’escolars, professorat i població en general. També col·laboren en el projecte alumnat del Centre de Formació Professional Xabec i estudiants universitaris d’enginyeria informàtica del Col·legi Major Albalat de València, que duen a terme la renovació integral de la instal·lació elèctrica del centre escolar i la instal·lació de la xarxa necessària per a la zona de treball i estudi per a 20 equips informàtics. D’esta manera es pretén frenar l’abandonament escolar a la zona i donar més oportunitats a l’alumnat per a continuar la seua formació.

 

La representació alzirenya, encapçalada per Eduardo Juan Redal, també ha portat una porció d’Alzira al Senegal, amb la bandera de la ciutat i la que commemora la Capitalitat Cultural Valenciana, així com diferent material de la Regidoria d’Igualtat, del Serval o d’entitats alzirenyes, com la UD Alzira o el Family Cash Alzira Futbol Sala.

 

Per a la regidora de Cooperació i Joventut, Leticia Piquer, «és una gran satisfacció veure com es materialitzen els projectes que desenvolupen les entitats i amb les quals l’Ajuntament d’Alzira col·labora per tal de donar més oportunitats educatives i de formació. Açò ens encoratja a seguir treballant en la mateixa línia per a millorar les condicions de vida de les persones».