El MUMA d’Alzira i la conselleria confirmen «l’incalculable valor» de les peces arqueológiques de Guadassuar

0
567

La col.lecció que supera el miler de peces arqueológiques trobades per la Guàrdia Civil durant un registre en un domicili de Guadassuar té un «incalculable valor» segons confirmen fonts del Museu Municipal d’Alzira i sobre tot d’experts de la Inspecció de Patrimoni Històric Artístic de la Direcció Territorial d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat que han inspeccionat la troballa des que el MUMA l’albergara des del passat mes juny.

Les restes arqueològiques «tenen una cronologia molt ampla amb peces romanes, medievals, musulmanes i cristianes», asseguren des del Museu alzireny que no dubten en qualificar com «impressionant» esta col.lecció de restes per lo vist apropiades indegudament en diferents jaciments arqueológics. Destaca la ceràmica anomenada «terra sigilata» de l’època romana.

Ara bé la col.lecció es troba «guardada, custodiada i precintada» al MUMA per ordre judicial i per tant, ara per ara, no es pot exposar ni visitar. Hi ha tant de material que «encara no s’ha pogut ni estudiar ni classificar», asseguren des del museu alzireny. Sembla que la major part de les peces procedixen de jaciments de Paterna i voltants, on ha viscut el detingut, un home de 68 anys, durant una trentena d’anys.