Alumnes d’IDEA remodelen la Muntanya Assolada, poblat de l’Edat del Bronze a Alzira

0
1271
Restes de l’antic poblat de la Muntanya Assolada

L’alumnat pertanyent al taller d’ocupació T’ESTIME 2021 – especialitat forestal – del departament IDEA d’Alzira, han realitzat una sèrie d’actuacions en la remodelació i condicionament del poblat de l’edat del Bronze a la Muntanya Assolada.

Entre els treballs duts a terme es troben la tala, poda i neteja d’arbres, com els pins i garroferes de la zona, així com el desbrossament i neteja manual dels matolls de les zones de pas i de la resta de la muntanya.
La Muntanya Assolada és un poblat de l’Edat del Bronze, al terme d’Alzira, al final de la urbanització San Bernardo, construït en el cim d’un contrafort de la Serra de Corbera, dominant la plana del riu des d’una altura de 227 metres.
El SIP de la Diputació va iniciar les campanyes d’excavació l’any 1978, amb la la direcció de l’arqueòleg de Carcaixent, Bernat Martí Oliver, i continuaren fins a 1996 havent-se reprès puntualment en 2004 els treballs en este important jaciment de l’Edat del Bronze.
L’àrea excavada és d’uns 700 m2 i comprèn diferents estructures d’habitació, com un carrer central i departaments de planta rectangular a banda i banda; una muralla de dos metres d’ample que conserva fins a tres metres d’altura.