A l’antic abocador de La Barraca encara queden casetes prefabricades i vehicles abandonats

0
585
La conselleria invertirà 1,5 milions en segellar i restaurar ambientalment l’antic abocador

Transició Ecològica restaura l’antic abocador de residus de la Barraca d’Aigües Vives a Alzira

Es tracta d’un antic abocador de residus no perillosos, inclòs en un expedient presancionador de la Unió Europea des d’abans de 2015
La conselleria inverteix 1,5 milions a resoldre l’estat de l’abocador i evitar una sanció de les autoritats europees contra la Comunitat Valenciana.
La Conselleria de Transició Ecològica inicia els treballs de segellament de l’antic abocador de residus no perillosos La Barraca d’Aigües Vives a Alzira.

L’alcaldessa de La Barraca d’Aigües Vives, Vero Almunia, ha manifestat hui a Riberaexpress que el govern local «ens hem interessat des del principi per este gran abocador que encara no estava clausurat ni restaurat ambientalment». Fins i tot Almunica assegura que «encara queden casetes d’obra prefabricades i vehicles abandonats».

L’antic abocador ocupar una gran extensió de terreny a dreta i esquerra de la carretera CV-50, pròxim al Portitxol i que a més el travessa la Via Verda. Ara queden parcel.les sense cultivar amb enderrocs i deixalles encara visibles.

Així ara la Conselleria anuncia la inversió de 1.507.917 euros per a resoldre l’estat d’aquest abocador sobre el qual planeja un expedient presancionador de la Unió Europea que ve de l’època anterior a 2015.

Els treballs del departament autonòmic, per tant, evitaran de nou la sanció de les autoritats europees contra la Comunitat Valenciana. La Conselleria que presideix Mireia Mollà ja va aconseguir evitar un expedient sancioneu similar, per l’apilament indegut de pneumàtics en instal·lacions de Chiva i Godella.

En aquesta mateixa línia, el presancionador que afecta l’abocador d’Alzira incloïa dos més, a Llíria i Rafelguaraf, que ja van ser segellats en el seu moment. Així, la intenció de Transició Ecològica és escometre l’obra d’Alzira de manera urgent per a poder sol·licitar la retirada de l’expedient obert.

La consellera Mireia Mollà ha indicat que “l’obra ve a recuperar el prestigi que mai deguérem perdre com a territori dins de la UE i a solucionar les irregularitats en la gestió que va deixar el govern anterior a 2015”.

La Generalitat Valenciana continuarà amb el seu pla d’actuacions en aquesta matèria, d’acord amb les previsions de l’actual pla integral de residus de la Comunitat Valenciana (PIRCVA), a través d’altres actuacions de millora d’antigues zones que es van utilitzar per a la gestió de residus.