Carcaixent continua el tractament contra el mosquit tigre i la mosca negra

0
309

 

Les tasques es centraran en zones amb major probabilitat de proliferació d’estos insectes

 

 

Esta setmana continuaran els treballs de fumigació que formen part de la campanya per controlar la proliferació del mosquit tigre i la mosca negra a Carcaixent. Una campanya gestionada pel Consorci de la Ribera que intervé anualment al municipi i que a més, l’Ajuntament de Carcaixent complementa amb un servei de plagues per a actuacions localitzades per controlar els repunts de mosquit tigre i mosca negra que es produeixen amb l’augment de les temperatures.

 

Les fumigacions d’esta setmana es duran a terme tant en el nucli urbà com en la resta del terme municipal, incidint especialment en aquells punts on puguen haver làmines d’aigua acumulades i aquelles zones humides amb major probabilitat de proliferació d’estos insectes, com són els marges dels barrancs i els embornals.

 

A més, tal i com han explicat des de Sanitat Pública, la prevenció des de l’àmbit domèstic és fonamental per combatre la proliferació, ja que al voltant del 80% de la criança es produeix a propietats privades i per tant són focus que no poden ser tractats pels serveis públics sense autorització expressa dels propietaris. Per este motiu, des de l’Ajuntament de Carcaixent i seguint les recomanacions del Centre de Salut Pública, es traslladen a la ciutadania una sèrie de mesures preventives que cal adoptar.

Sara Diert, Regidora de Salut Pública, demana la col·laboració ciutadana per poder detectar els focus d’estos insectes i prendre les mesures corresponents, i ha recordat que “A banda de les tasques de fumigació que es realitzen periòdicament al terme municipal, és important que les veïnes i veïns de Carcaixent seguisquen les indicacions de les autoritats per prevenir l’aparició del mosquit tigre i de la mosca negra en l’àmbit domèstic i evitar així la proliferació per zones urbanes”.