Les temperatures pujaran la pròxima setmana fins arribar als 40º a Alzira

0
354

Hui diumenge els termòmetres han superat els 35º en distints municipis de l’interior de la Ribera com Sumacàrcer (36,8º), La Pobla Llarga, Senyera, Castelló i Alberic. A la partida Mulata d’Alzira s’han registrat 35º, mentre a la Casella 34,5º, a La Barraca 34º, a Alzira 33,5º i a l’Alcúdia 32,5º. Les temperatures han sigut prou més suaus a la costa, 28º a la platja Sant Antoni de Cullera i 27º a Les Palmeres.

Dilluns serà una jornada de predomini anticiclònic. A primera hora del matí es formaran núvols baixos a l’extrem sud i nord del territori, tot i que s’esvairan ràpidament amb el pas de les hores. Durant el migdia predominarà el cel completament assolellat i ja de vesprada apareixeran núvols en punts de muntanya de la meitat nord. Les temperatures pujaran un poc respecte a les del cap de setmana i, puntualment, en punts de les comarques centrals, com la Ribera Alta i a les valls de l’interior es fregaran els 40 °C.

Previsió de dilluns 11

Amb les màximes elevades de l’interior, a partir de migdia s’acceleraran les brises al sud del golf de València i bufarà vent moderat d’origen marítim. Això alterarà una mica l’estat de la mar de vesprada.

La setmana ací a la façana mediterrània vindrà marcada per sol al matí, núvols d’evolució a les muntanyes de la meitat nord i acceleració de les brises i situació marítima alterada a partir de migdia.

A partir de dimarts, les temperatures aniran amunt i avall però amb ambient, en general, calorós tot i que no excepcional. A la resta de la península s’esperen unes jornades excepcionalment caloroses. En punts d’Extremadura, Galícia, Castella i Lleó i Andalusia pareix que es batran nombrosos rècords de calor. Puntualment, on més calor faça es podran superar els 45 i 46 °C.

À PUNT / Riberaexpress

Predicció setmanal