Itineraris de la Memòria de Miguel Vila guanya el projecte de la gasolinera d’Alzira

0
1836

“Itineraris de la memòria” guanya el concurs d’idees del projecte d’espai verd de l’antiga gasolinera de Luis Suñer

  • 8.000 euros repartits en 3 premis
  • Han participat més de 800 persones en les votacions

 

Alzira, 08 de juliol de 2022.-Sota el lema “El nou Jardí Memorial Luis Sunyer Sanchis, el tries tu”, el passat 2 de maig l’Ajuntament va encetar un procés de participació ciutadana per a triar el projecte que més agradara a la ciutadania. Així, les alzirenyes i alzirenys han pogut escollir mitjançant els seus vots quin serà el disseny de l’espai de l’Avinguda Lluís Suñer que ocupava l’antiga gasolinera.

 

Després de mes i mig d’haver iniciat este procés participatiu, s’ha adjudicat el primer premi a “Itineraris de la memòria” on l’arquitecte Miguel Vila Donato intenta donar protagonisme a tres peces dissenyades i relacionades amb la figura de Luís Suñer i disposades en diagonal, amb la finalitat que la imatge visual siga semblant a una pantalla amb la vegetació de fons. La proposta incorpora bancs, jocs infantils, zones d’ombra baix d’una pèrgola i d’arbrat, i espais de pas entre vegetació. Es planteja la creació de diversos ambients a partir de l’ús de materials   diversos i sostenibles.

 

Els treballs arquitectònics han estat exposats a la Casa de la Cultura d’Alzira des del passat 2 de maig fins al 16 de juny. Al llarg del període indicat, els visitants han pogut fer la votació de manera molt senzilla amb l’ajuda d’un treballador municipal per a poder asignar el seu vot.

 

Els set treballs arquitectònics presentats van ser els següents: “Entre naranjos”, “Nº4 factoría”, “Un jardín y una plaza”, “Itineraris de la memòria”, “El legado”, “El raconet de Suñer” i “Un paseo para recordar”.

 

El passat 20 de juny, l’òrgan convocant es reunix per a fer el recompte dels vots emesos i determina el repartiment de premis de la següent manera:

  • “Itineraris de la memòria” de l’autor Miguel Vila Donato amb el primer premi, dotat amb 5.000 €.
  • “El legado” de David Llorens Martínez en segon lloc premiat amb 2.000 €.
  • “El raconet de Suñer” d’Ana Sanjuán Pau, Andrea Angel Araque i Bernat Sanjuán Pau amb el tercer premi al qual li han sigut atorgats 1.000 €.

 

Pots accedir a totes les propostes presentades al següent enllaç https://www.alzira.es/wp-content/uploads/2022/05/PROPOSTA-WEB.pdf