Tornen les Nits de Música a la Xopera d’Algemesí

0
112

L’Ajuntament d’Algemesí torna a apostar una vegada més per la cultura amb la setena edició de les Nits de Música a la Xopera, festival de músiques del món totalment gratuït i ja consolidat a l’espai natural de la Xopera d’Algemesí, que acull diverses actuacions els pròxims divendres de juliol a les 22.30 h.

 

Les formacions que venen a les Nits de Música d’enguany, presentaran els seus nous treballs en diferents gèneres: hi haurà músiques del món, música jamaicana, flamenc, ritmes llatins i jazz. Es tracta d’un recorregut força interessant i cosmopolita que es constitueix com una de les propostes culturals més interessants de la Ribera sota la direcció de Josep Maravilla i amb la col·laboració de Vicent Nacher, poeta algemesinenc.

 

En primer lloc, este divendres tindrem l’actuació de Matthieu Saglio Quartet, músic que sempre ha intentat que el seu violoncel aconseguisca dialogar amb altres cultures. L’acompanyen Steve Shehan (percussió), Christian Belhomme (piano i teclat) i Léo Ullmann (violí).

 

El 15 de juliol actuaran The Dance Crashers Band, un projecte de música jamaicana que aposta per un estil pur, però amb una sonoritat moderna, potent i actual. Cal remarcar l’element vocal del ‘rocksteady’ provinent del soul americà de cantants com Nina Simone, Janis Joplin o Amy Winehouse.

 

En tercer lloc, el 22 de juliol gaudirem de Reina Roja, que amb un estil personal que beu de la copla, el flamenc, ritmes llatins i músiques del món, ens ofereix una nova mirada. Mitjançant instrumentació acústica, elements electrònics i un missatge humanista imprescindible, han volgut posar-li nom al seu so: ‘Nucopla.’

 

Finalment, el 29 de juliol tancarà les nits David Pastor Trio, el trompetista de jazz més important de l’escena musical espanyola, el qual ha participat en els grans festivals de jazz internacionals. Docent, instrumentista i compositor nascut a Sedaví, desenvolupa la seua carrera musical com a líder i col·laborador de nombrosos projectes de diversos gèneres (jazz, música llatina, pop, flamenc…).

 

El regidor de Cultura, Pere Blanco, ha destacat que es tracta d’una de les celebracions més emblemàtiques de l’estiu a la nostra ciutat profundament arrelada entre totes les veïnes i veïns d’Algemesí que ens brinda l’oportunitat d’escoltar les tendències artístiques més innovadores del moment en un lloc idíl·lic tan a prop de les nostres cases.