Els municipis de la Serra de Corbera acorden accions conjuntes de prevenció d’incendis

0
139

Alzira convoca una reunió intermunicipal de prevenció d’incendis

  • Els municipis de La Serra de Corbera i les Agulles es reunixen per a acordar accions conjuntes

 

Alzira, 6 de juliol de 2022._ Ahir va tindre lloc la reunió de vigilància i prevenció d’incendis en la que van participar tècnics mediambientals i regidors de les diferents localitats que compartixen estes Serres: Corbera, Llauri, La Barraca d’Aigües Vives Favara,Tavernes i Benifairó i d’altra banda va acudir també representació de Carcaixent.

 

Previndre els incendis i protegir la massa forestal que ens envolta és l’objectiu d’esta agrupació de municipis connectats la serra de les Agulles. “Sempre hem insistit que la muntanya no té fronteres i en cas d’incendis, el foc tampoc les té. Amb esta idea en ment, els representants mediambientals de les poblacions hem acordat este treball conjunt per tal de poder fer una millor  prevenció, augmentar la nostra capacitat de resposta i en cas d’incendi, que es passe a l’extinció el més aviat possible, perquè així tindrem possibilitat de controlar-lo” ha explicat Pep Carreres, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira.

 

Cada vegada l’estiu és més perillós, per les puntes de calor més freqüents, l’augment de massa forestal, amb una serra molt viva, que quan ve la calor es convertix en un perill d’incendis. Amb este escenari, l’objectiu és treballar junts per evitar incendis.

 

La reunió plantejava la posada en comú dels mitjans propis de cada municipi per a poder portar a terme tasques de prevenció d’incendis forestals. També es va acordar la creació d’un grup de comunicació i avís per a poder fer un seguiment de les incidències relacionades amb els incendis forestals, així com recollir observacions i propostes per a millorar el treball conjunt.

Consorci per compartir recursos

Esta reunió, impulsada per la regidoria de Medi Ambient d’Alzira, té el seu origen en la idea de crear un consorci o una agrupació de pobles per tal que treballen i compartisquen recursos per a protegir les muntanyes. Cal establir el marc legal  adient per a tindre una estructura de treball adequada a les necessitats conjuntes.

 

Fins el moment que esta entitat conjunta siga una realitat, el nostre treball en grup se centra en estes reunions pràctiques de coordinació a nivell tècniccom a la millor opció per a posar en marxa la comunicació i coordinació entre tots els ajuntaments, de manera que es pot incrementar la capacitat de resposta davant una possibilitat d’incendi. Estar connectats i treballar conjuntament ho farà possible.