El Serval amplia la campanya El valencià dona molt de joc

0
55
  • Esta campanya fomenta l’ús del valencià, la pràctica d’esports i de jocs populars tradicionals

 

Un any més el SERVAL, Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, posa en marxa la campanya El valencià dona molt de joc, amb tres actuacions previstes al llarg del més de juliol al Campus de Pilota Valenciana, el Campionat d’Halterofília del proper 22 de juliol i l’Escola d’Estiu Municipal.

 

Es tracta d’accions dirigides als xiquets, xiquetes i joves esportistes per tal de fomentar l’ús de la nostra llengua en l’àmbit esportiu i lúdic durant les vacances d’estiu.

 

Este mateix matí, el regidor de Cultura i el personal del SERVAL han visitat els 150 participants del campus de Pilota valenciana, que es realitza al Camp d’esports de Venècia i han rebut una gorra amb l’eslògan El valencià dona molt de joc i uns adhesius que mostren joves que juguen amb divertits modismes aplicats als esports, com:  No faces la pilota!, Només feu que llançar balons fora, Vaig aigua al coll, M’has llevat un pes de damunt, Tot va sobre rodes, No li dones més voltes, No toques pilota. Arribaré a la meta amb el lleu fora, Amb l’esport, fem pinya… També han rebut el material didàctic elaborat per la Conselleria d’Educació i Esports i exemplars del llibre De la Vega, un pilotari  de Joan Francesc Herrero i Piqueres.

 

 

La segona de les accions es dirigix als 170 joves participants en el campionat d’halterofília, que es realitzarà al pavelló Julian Perea el 22 de juliol, on els esportistes rebran una camiseta amb l’eslògan Quin pes m’has llevat de damunt! El valencià dona molt de joc i uns adhesius.

 

L’última de les propostes del Serval es per als xiquets i les xiquetes que assisteixen a l’Escola d’Estiu Municipal, que té lloc al CEIP Federico Garcia Lorca. Participaran en un taller de jocs populars tradicionals com: el sambori, conillets a amagar, peus quiets, carreres de sac, el canut, la trompa, el mocadoret, pic i pala… que solen incloure expressions molt nostres com: xurro va!, arribar amb el lleu fora, anar a mil, estar fet pols, hi ha mans que pareixen peus, torna-li la trompa al xic… A més es repartiran alguns taulers del Joc de Dril i Reciclem com cal, elaborats per la Regidoria de Cultura.

“Esta és la tercera edició de la campanya, que enguany compta amb la col·laboració de la regidoria d’Esports i la de Joventut i que sempre ha tingut una gran acollida per part dels joves i dels xiquets. Durant les vacances d’estiu a més de jugar, llegir i practicar esports tenen ocasió de fer noves amistats. Agraïm als monitors la seua implicació en potenciar l’ús del valencià, de l’exercici, l’alimentació saludable, el contacte amb la natura i els valors solidaris… La nostra llengua ha d’estar sempre en moviment i  l’hem  d’entrenar perquè  puga superar totes les metes” ha manifestat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

 

Esta campanya se suma a la resta d’iniciatives que porta a terme l’Ajuntament d’Alzira, de la mà del SERVAL, per a fomentar l’ús del valencià en el sector del comerç amb la campanya Alzira viu el Nadal, o El comerç d’Alzira parla valencià o el sector hostaler amb la campanya, donant difusió a la commemoració de l’Any Fuster, dins de la campanya.