IDEA-Alzira gestionà en 2021 quasi 3,5 milions més que en 2020

0
130

La memòria anual d’IDEA presenta unes dades de vora 9 milions d’euros gestionats en 2021

  • L’objectiu de cara al 2023 és continuar amb la baixada de les xifres d’atur per baix de les 3000 persones

 

L’Ajuntament d’Alzira ha gestionat un total de 8.830.234 euros per a generar ocupació al llarg del 2021, davant els 5,4 milions de 2020.

 

Este la principal dada que oferix la memòria anual de l’Agència de desenvolupament local, Idea pel que fa a l’any passat. En 2021 s’ha arribat a una xifra rècord tant pel que fa a la quantitat gestionada com per les 12.000 persones sobre les que ha tingut impacte la seua tasca per augmentar l’ocupabilitat, millorar el perfil professional de la ciutadania i reduir l’atur.

 

La gestió de Idea abarca cinc sectors fonamentals, el primer, la formació amb 14 programes en marxa durant l’any passat. L’orientació i intermediació laboral que ha aconseguit la formalització de 144 contractes, en el sector empreses, s’ha ajudat a 50 nous emprenedors i s’ha creat l’oficina de digitalització en col•laboració amb la Cambra de comerç. D’altra banda l’oficina de projectes europeus que ha gestionat 35 projectes i ha aconseguit la mobilitat d’un centenar de persones en diversos països. El cinqué pilar del treball de Idea és el comerç i la promoció econòmica.

 

En 2021, es compta ja amb més de 500 comerços adherits a la targeta “Alzira” i s’han posat en circulació 150.000 euros en bons de comerç per a foment de l’economia local.

 

La dada més impactant és la referida als vora 9 milions d’euros de pressupost, el 77%  d’origen de subvencions d’altres administracions, quantitat que suposa més del 20% del total de l’Ajuntament d’Alzira i que consolida l’agència d’ocupació com a referent a la Comunitat Valenciana. “Vull agrair a tot el personal d’Idea, començant per la seua directora, Carmen Herrero, la seua implicació i treball per a fer possible que el funcionament de l’agencia siga exemplar i done els resultats que estem millorant cada any”, ha explicat l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

Reinserció d’aturats

Amb estes xifres de gestió, l’objectiu és continuar treballant en les línies estratègiques de foment d’ocupació, i en este aspecte, l’alcalde ha volgut destacar el programa de formació El Teu itinerari vital, un programa que ha estat destacat com a punter en tota la Comunitat Valenciana per tal de facilitar la reinserció de les persones aturades al món laboral.

 

L’objectiu, en última instància  és rebaixar les dades d’atur a Alzira, tot i l’increment d’este mes i les dificultats que l’economia augura per a la pròxima tardor, l’alcalde s’ha mostrat optimista de cara al 2023, quan s’espera baixar dels 3000 aturats.