Sara Diert: «La rebaixa de l’IBI a Carcaixent serà d’1 milió en 2023»

0
243

 

 L’equip de Govern aconseguix que la corporació aprove una rebaixa de l’IBI d’un milió d’euros per a 2023

  • Sara Diert destaca que la mesura suposarà un estalvi d’entre 60 i 200 euros en la factura de l’any que ve

 

L’equip de Govern ha tirat endavant en el ple de l’Ajuntament celebrat aquest dimecres una rebaixa en l’Impost de Béns immobles (IBI) per a tots els veïns i veïnes de la localitat que permetrà a la nostra ciutadania un total d’1 milió d’euros, que ha sigut recolzada per la resta de grups municipals del consistori

L’acord aconseguit suposarà una rebaixa d’entre 60 i 200 euros en el rebut de l’IBI de 2023, en funció del valor cadastral de cadascuna dels habitatges. La vicealcaldessa de Carcaixent, Sara Diert, ha subratllat que «el PSPV-PSOE és conscient de la complicada situació financera generada pel continuo creixement de la inflació a conseqüència de la guerra a Ucraïna i tracta amb aquesta mesura de mitigar els efectes en les economies familiars que són les que més estan sofrint els efectes d’aquest context econòmic».

Diert ha recordat que la mesura, aprovada finalment per unanimitat dels grups representats en el ple municipal, se suma a la rebaixa del valor cadastral en un 30% impulsada per l’equip de govern. «Aquestes accions permetran facilitar el nivell d’estalvi dels veïns en una conjuntura econòmica excepcional», ha destacat Diert, qui ha agregat que «com a responsables públics el nostre deure és vetllar pel benestar de la ciutadania i no deixar a ningú enrere. Per això, encara que la mesura suposarà un menor nivell de recaptació per a les arques municipals pensem que la ciutadania no entendria que en un moment com aquest no s’adoptaren plans dirigits a alleujar les càrregues que suporten els carcaixentins i carcaixentines».

Diert ha manifestat que l’acord adoptat aquest dimecres “va en la línia de la rigorosa gestió financera que ve duent a terme el govern del Botànic encapçalat per Ximo Puig, que és sensible a aquesta situació d’incertesa econòmica causada pel panorama polític i econòmic mundial i que, per això, dissenya les seues polítiques posant en centre a les persones”.