Segona jornada per combatre el cotonet a Alzira

0
59

L’Ajuntament organitza la segona Jornada de Sanitat Vegetal per a combatre el cotonet

  • Enguany es tractarà esta plaga aplicada al caqui i els cítrics
  • Tindrà lloc el dijous 7 de juliol a la Casa de la Cultura d’Alzira

 

 

El proper dijous 7 de juliol se celebra a Alzira la segona Jornada de Sanitat Vegetal, Control del cotonet en cítrics i caqui, organitzada per la Càtedra d’Innovació i Recerca Clau-Idea de Ajuntament d’Alzira i la Universitat Politècnica de València.

 

Després de l’èxit de participació de la primera edició , el proper dijous a les 18 hores de la vesprada, s’encetarà esta jornada que enguany tindrà lloc a l’auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira, amb la inauguració i obertura de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el Director de la Càtedra d’Innovació i Recerca CLAU-IDEA i catedràtic de l’Escola d’Agrònoms, Bernardo Pascual.

 

Al llarg de 5 intervencions es tractarà la problemàtica de la plaga de cotonet en el cultiu del caqui i a més enguany també es tractarà esta problemàtica en els cítrics. Es tracta de ponències breus seguides d’una taula redona, dirigides principalment a llauradors, associacions, cooperatives i empreses relacionades amb el sector.

 

Programa

  • Vicente Dalmau Sorli. Enginyer Agrònom

Cap del Servei  de Sanitat Vegetal i  Protecció Fitosanitària; Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació

Estratègies de control de pseudocóccids en cítrics.

 

  • Ángel Plata. PhD student in Entomology – Insect Ecology and Pest Management Science. IVIA

Millora del control del cotonet en caqui.

 

  • Antonia Isabel Soto Sánchez Enginyera Tècnica Agrícola; Dra. en Biologia

Professora Titular de Universitat, Dep. d’Ecosistemes Agroforestals.

Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural; U.P.V.

Aspectes d’importància per al maneig de mosques blanques: Dialeurodes citri

 

  • José María Soler Feliu. Enginyer Agrònom. Market Development Bayer Iberia

Estratègies biotècniques sostenibles en el control de cotonet.

 

  • Mónica González. Enginyera Agrònoma. Desarrollo Agrobio

Estratègiess de control biològic de cotxinillas

 

  • Taula redona moderada per Alberto San Bautista. Dtor Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural UPV.

 

  • En acabar hi haurà una degustació d’aperitius en La Gallera.

 

Càtedra d’Innovació i Recerca Clau-Idea

En 2020, va tindre lloc la signatura d’esta càtedra a càrrec de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i del rector de la en la Universitat Politècnica de València Francisco Mora. Es tracta d’un acord dirigit fonamentalment a la promoció i el desenvolupament de la investigació i innovació en l’àmbit tecnològic tant en el camp agrari com mediambiental.

 

Dins de les matèries tractades, s’ha encetat la planificació per a crear un microweb que arreplegue el contingut de la càtedra, la seua difusió a tots els interessats, així com s’ha indicat que l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la UPV, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alzira seran l’escenari per a portar a terme les diferents activitats de formació, col·laboracions, beques, conferències o per a portar a terme la gestió de pràctiques en empreses.