Confirmen que l’assassinat d’Amparo d’Alzira és un crim masclista

0
180

La delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat el crim masclista del passat 7 de juny a Alzira en el qual va ser assassinada una dona de 52 anys després d’una atac amb arma blanca.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere mantenia el cas en investigació ja que l’home, després de presumptament cometre el crim, es va donar a la fugida però va ser detingut divendres passat i el dilluns el Jutjat d’Instrucció número 7 d’Alzira va decretar el seu ingrés a la presó provisional comunicada i sense fiança.

La víctima no tenia fills ni filles menors d’edat i no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor, segons informa el departament que dirigeix Irene Montero.

Amb la confirmació d’aquest cas, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 22 en 2022 i a 1.152 des de 2003, quan es van començar a recopilar dades.

Tant Esquivador com la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat en un comunicat la seua més absoluta condemna i rebuig a aquest assassinat masclista, a més de traslladar tot el seu suport als familiars i amics de la dona.

Montero i Rosell han reclamat “tots els esforços des de les institucions, administracions i el conjunt de la societat per a arribar a temps i evitar més morts”.