Alzira manté l’assignació de 17.000€ per a subvencionar les entitats veïnals

0
161

La Regidoria de Participació Ciutadana ha atorgat, un any més les subvenciona a les associacions veïnals dels diferents barris del municipi. Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, s’han adjudicat un total de 17.000 euros entre les associacions que continuen amb les seues activitats.

 

La regidora de l’àrea, Gemma Alós, ha manifestat que «després de dos anys de menor activitat, podem dir que 2022 ha estat l’any de la recuperació de la normalitat en els programes de les diferents entitats associatives, que són fonamentals per la seua proximitat amb la ciutadania i el seu important paper als barris de la nostra ciutat».

 

A les set associacions beneficiàries de 2021, enguany, s’ha sumat una vuitena de nova creació.  Estes ajudes estan destinades a cobrir les activitats que realitzen, el manteniment dels locals i l’equipament de les associacions. A més, s’inclou una quantitat fixa per a les cinc entitats que no disposen d’un local cedit per l’ajuntament i una quantitat variable depenent del nombre de socis.

 

“A més, afig la regidora, s’ha valorat positivament la programació d’activitats dirigides a menuts i majors del barri i a la protecció del medi ambient, pel benefici que reporta a la ciutadania i per tant s’ha atorgat una quantitat supletòria a la subvenció, com s’estipulava a les bases”

 

Després de la reunió de la Comissió de Valoració i Estudi i la posterior aprovació per la Junta de Govern Local, s’ha acordat distribuir les subvencions de la manera següent:

 

Sants Patrons, les Basses, Sant Judes: 3.048 euros.

Raval de Sant Agustí: 3.259 euros.

L’Alquerieta: 2.320 euros.

Balcó de la Ribera: 2.587 euros.

Colònia d’Anna Sanchis: 2.350 euros.

El Racó: 2.136 euros.

Partida les Basses – av. de la Ribera: 650 euros.

Xavegó d’Alzira: 650 euros.

 

El pagament de les subvencions requerix la justificació prèvia dels gastos.

 

La regidora, Gemma Alós, ha remarcat que «l’objectiu de la Regidoria de Participació Ciutadana és fomentar i millorar el teixit associatiu i escoltar els problemes i suggeriments del veïnat. La nostra prioritat és fomentar la participació de la ciutadania i convertir-la en part fonamental de la vida municipal, com ja s’ha vist en els diversos processos participatius que s’han encetat al llarg de l’any».