El Govern d’Alzira assegura que no hi ha cap projecte que «elimine el pont de Xàtiva»

0
333

El regidor de Serveis Públis i Obres Públiques, Fernando Pascual, ha assegurat hui en el ple de la corporació municpal d’Alzira que «no hi ha  damunt la taula cap projecte ni document que contemple l’enderrocament del pont de Xàtiva». Pascual ha afegit que la «preocupació» de l’equip de govern i el que demanen a la CHX «és l’ampliació del barranc de la Casella» i que «volem el millor per als veïns i en cap cas aïllar al barri de la resta de la ciutat, qüestió que en cap cas consentirem».

Per la seua part el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha recordat que en l’anterior plenari la corporació va aprovar, per unanimitat, una moció en la que es demana al Govern Central l’ampliació del Casella i l’enllaç de la carretera de Carcaixent (CV-41), amb la de Tavernes (CV-50), amb un pressupost global de 26 milions d’euros. I per tant el que reivindica el consistori «és ampliar l’actual pont o sustituir-lo per altre més ample».

Carreres ha afegit que «el que toca és aconseguir el finançament que corresponga per resoldre el coll de botella que suposa l’actual pont i solucionar el problema de mobilitat». Així el responsable de l’àrea municipal de Medi Ambient ha remarcat que «té que seguir la connexió amb el barri al temps que significarà l’eixida de Carcaixent cap a la CV-50».

Estes intervencions s’han produït arran la moció presentada pel Grup Municipal del PP demanant que no s’enderroque el pont de Xàtiva. En este aspecte el portaveu popular, José A. Hernández, ha recordat que «segons la premsa un dels estudis dels tècnics contempla la seua demolició». Els populars han retirat finalment la moció, en principi consensuada, perquè l’esmena presentada en el ple ha sigut rebutjada per Compromís i el PSPV.

Unitat

Els representants del govern local han demanat «la unitat» de la corporació municipal «a l’espera que ens arriben els projectes d’ampliació del barranc de la Casella».

Tant Compromís com el PP han presentat, recentment, propostes no de llei al Congrés dels Diputats que donen suport a la iniciativa de la Federació de les Associacions de Veïns:

• Ampliar el barranc de La Casella des de la Tancà de Sant Antoni fins
al Xúquer,
• Remodelar l’enllaç de la CV-50 amb la CV-41 al nivell de la cota 21

 I regenerar els terrenys del frustrat centre comercial, que ja actuen com a tanc de tempestes, per a poder gaudir-los com un parc urbà.