Carcaixent aposta per unes Nits a la Fresca plenes de cultura

0
154

La diversitat d’estils de les actuacions oferirà diferents alternatives d’entreteniment a les persones que passen l’estiu al municipi

 

Carcaixent encetarà la temporada cultural de juliol, Nits a la fresca, el divendres 1 de juliol amb un concert de cambra a càrrec de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana dins del cicle d’audicions Les arts amb tu. L’OCV, de la qual és director musical James Gaffigan, és considerada un dels referents culturals més importants del país i elogiada per la qualitat dels seus músics, reconeixement que li arriba de tota Europa. Esta actuació, així com les següents, serà a la Plaça d’Espanya, o en cas de pluja al Magatzem de Ribera, a les 22.30h i d’accés lliure.

Per al divendres 8 de juliol està programat el concert Pell, amb Mireia Vives i Borja Penalba, que seran els guies en aquest viatge pel temps, que va de Raimon i Ovidi a Clara Andrés, i que també recupera les veus que van mantindre la flama durant les dècades dels setanta i huitanta. El concert s’engloba dins del projecte Mural Sonor d’Acció Cultural del País Valencià, entitat que celebra el seu 50 aniversari amb aquesta iniciativa de quatre discs concebuda com una antologia de la música feta en valencià.

Seguint el fil de les jornades culturals, el divendres 15 tindrà lloc el concert Nio amb Momi Maiga, projecte de l’EtnoMusic, un festival de Música Folk i del Món 2022 en la XIX edició de l´ETNO, Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València. L’artista autodidacta de 24 anys és considerat un virtuós de la kora (un arpa-llaüt africana) i destaca per la seua fluïdesa vocal. En aquest projecte l’intèrpret senegalés combina el jazz, l’afrobeat i el flamenc.

I per tancar la programació, el dissabte 23 de juliol a les 23h actuarà B de vocal presentant el seu espectacle Vocalocuras. Una actuació plena d’humor a través del teatre i la música que aprofundeix en els clixés i destaca per la versatilitat de les cinc veus a cappella que tracten de transmetre una sana bogeria al públic.

Pasqual Boqueta, Regidor de Cultura, es mostra satisfet amb la programació d’enguany ja que serà «un mes en què es podrà gaudir a Carcaixent d’unes actuacions de gran qualitat» i amb les quals es pretén mantindre l’activitat cultural durant el mes de juliol. A més, Boqueta destaca «la diversitat d’estils de les activitats programades, que permetrà oferir diferents alternatives d’entreteniment a totes aquelles persones que passen l’estiu al municipi», i convida a totes i tots a assistir.