L’Ajuntament recorre al Constitucional pel personal d’Alzira Ràdio i de la Piscina Coberta

0
366

L’Ajuntament d’Alzira acaba de presentar un recurs d’empar davant el Tribunal Constitucional en considerar que «no s’ha ajusta a dret» la sentència del Suprem contra la subrogació dels 6 empleats de l’emissora municipal Alzira Ràdio i dels 21 treballadors de la Piscina Coberta Municipal.

Els assessors jurídics municipals entenen que no s’ha ajusta a dret «al apartar-se de la doctrina del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) amb relació a l’obligació de subrogar de persones treballadores en cas de disolució d’entitats públiques municipals». Fins i tot consideren que la sentència «no ha analitzat amb detall» la qüestió relativa a la subrogació de les persones treballadores en este cas «en haver-se centrat únicament en l’adequació a les regles de despesa pressupostària».

També la corporació municipal ha sol.licitat al Constitucional «la suspensió dels efectes de la sentència dictada pel Tribunal Suprem». Cal recordar que el ple de la corporació d’Alzira va subrogar el 24 de febrer de 2016, el personal laboral de les dos empreses municipals.

Vulnera la normativa europea

La Delegació de Govern va recòrrer esta decissió al TSJCV, en entendre que la incorporació dels 27 treballadors «suposa més de l’1% d’increment del capítol 1 de gastos», un increment prohibit per la llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2016. Per contra l’Ajuntament al.lega que la sentència, primer del TSJCV, i després del Suprem «infringix la llei de bases de règim local» i a més «vulnera la normativa europea sobre el manteniment dels drets dels treballadors en el cas de traspàs d’empreses«, citant diverses sentències del TJUE. Però el Suprem va «desestimar» el recurs de casació presentat pel consistori alzireny.

Així el regidor d’Hisenda i Personal, Albert Furió, va entendre, aleshores, que «davant dos anys seguits de pèrdues per part de les dos societats municipals s’havien de disoldre i entenguerem que podiem subrogar el seu personal». Furió ha declarat a Riberaexpress que «per a l’Ajuntament és molt important garantir els llocs de treball d’estos dos servicis públics i farem tot el possible per garantir-los».

En el cas que no prosperara el recurs d’empar presentat la pasada setmana en el Tribunal Constitucional «esta corporació analitzaria i adoptaria les oportunes mesures i accions legals».

D’altra banda l’Ajuntament alzireny i el sindicat CCOO han recorregut al Tribunal Suprem la sentència del TSJCV contra la subrogació de les 28 treballadores de la neteja de les escoles municipals que treballaven per a una empresa privada. Sembla que el Suprem tardà encara un parell d’anys en pronunciar-se segons els tècnics municipals.