Alzira ha celebrat el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

0
167
L’alcalde llegint el manifest junt a membres de la corporació i convocants
Amb el lema «Per la Visibilitat» s’ha celebrat esta vesprada a Alzira la manifestació convocada pel Consell de la Joventut que partint de la Plaça Major ha finalitzat davant l’Ajuntament.
Allí a les mateixes portes del consistori han llegit un manifest, l’alcalde Diego Gómez, regidors de la corporació local i membres del grup Gailes.
Tot seguit han recorregut el barri històric de la Vila fins arribar al pont de Ferro on han desplegat la bandera de la Diversitat LGTBIQ+.
Per als organitzadors ha estat «un dia molt especial i reivindicatiu per a la nostra ciutat, orgullosa de celebrar la diversitat, la llibertat i els drets humans».

Declaració institucional

Els éssers humans naixen lliures i iguals en dignitat i drets humans.  Hui celebrem el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+; que commemora a tot el món els fets esdevinguts en la nit del 28 de juny de 1969 en el pub Stonewall, situat en el barri novaiorqués de Greenwich Village. Aquests fets van donar origen i són considerats com el catalitzador del moviment internacional pel reconeixement dels drets de les persones LGBTIQ+ i des de 1970 es commemora aquesta efemèride. Aquest dia ens recorda la importància de continuar construint societats on la convivència estiga basada en els drets humans.

 

Aquesta és una jornada per a continuar mobilitzant-se per una societat diversa i respectuosa capaç d’eradicar les discriminacions, per a continuar aprofundint en la democràcia i la igualtat. S’ha avançat, però es necessita seguir i això requereix temps, esforç i perseverança, cal denunciar la discriminació fins i tot si es presenta com a diversió innòcua o un tracte cultural acceptat. Devem, com a agents responsables obstinar-nos a aconseguir Ciutats lliures i igualitàries.

 

Des de les Institucions hem d’assegurar la convivència en igualtat de totes les persones LGBTIQ+ i les seues famílies, com a element essencial per al progrés i el desenvolupament social. Hem de conscienciar a la societat perquè totes les persones puguen exercir, sense por i amb respecte, totes les facultats i drets que els corresponen com a ciutadans i ciutadanes de ple dret.

 

Som els ajuntaments les institucions més pròximes a la ciutadania i garants d’una acció local clara per la igualtat i la defensa de la convivència, amb independència del lloc de naixement, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.

 

Per tot això:

 

  • Manifestem la nostra especial preocupació per la criminalització en alguns països privació de drets i discriminació legal així com la impunitat dels qui cometen aquests delictes.

 

  • Mostrar el nostre compromís de continuar en la promoció d’actituds i polítiques que afavorisquen la conscienciació social per a un efectiu canvi de mentalitat que eradique les actituds discriminatòries.

 

  • Creiem necessari teixir i aconseguir amplis consensos perquè s’adopten les mesures necessàries, tant legislatives com administratives i d’una altra índole, per a prohibir i eliminar el tracte discriminatori en qualsevol nivell de l’Administració.

 

  • Ens sumim en la defensa nítida del dret a la igualtat, a la dignitat i al lliure desenvolupament de la personalitat, drets consagrats en la nostra Constitució.