Intervenen més d’11.000 quilos de cítrics robats a la Ribera

0
213

La Guàrdia Civil ha intervingut 11.200 kg de taronges robades a la comarca de la Ribera amb un valor de mercat superior als 3.300 euros

Després d’un exhaustiu estudi, de prop d’un miler de documents D.A.T.A, es va esbrinar que eren falsificats | Els investigats utilitzaven aquest document falsificat per a poder introduir el producte de manera lícita en els magatzems

La Guàrdia Civil de València ha detingut a 2 persones i investigat a altres 19, per 11 delictes d’apropiació indeguda, 7 de furt, 3 de falsedat documental, usurpació d’estat civil, estafa i defraudació a la Seguretat Social.

Complint amb el Pla Nacional contra les sostraccions agrícoles i ramaderes i per a donar resposta a l’activitat delictiva que es produeix en la temporada de recol·lecció de la taronja, entre els mesos de novembre a juny, es va iniciar l’operació “CITRUX” i controlar la seua lícita procedència.

Els agents van procedir a la inspecció de diversos establiments dedicats a la compra de taronja per a la indústria situats a la Ribera, per a verificar la seua lícita procedència mitjançant l’anàlisi dels documents d’acompanyament i traçabilitat agraris (D.A.T.A.).

Simultàniament, es va intensificar la vigilància en les zones on se situaven les explotacions agrícoles, després de les investigacions i vigilàncies dutes a terme pels agents i la col·laboració per part de propietaris, així com perjudicats de furts.

Després d’un exhaustiu estudi, de prop d’un miler de documents D.A.T.A., es va esbrinar que eren falsificats, alguns en part i altres íntegrament, i que provenien de diverses vendes realitzades en els magatzems.

Els investigats utilitzaven aquest document falsificat per a poder introduir el producte de manera lícita en els magatzems sense alçar sospita per part dels responsables del magatzem.

Finalment, l’operació va culminar amb la detenció de 2 homes, de 40 i 41 anys i de nacionalitat espanyola. A més, s’han investigat a 19 persones, 4 dones i 15 homes, d’edats compreses entre 21 i 64 anys, de nacionalitat espanyola, romanesa i marroquina. Se’ls imputa 11 delictes d’apropiació indeguda, 7 de furt, 3 de falsedat documental, usurpació d’estat civil, estafa i defraudació a la Seguretat Social. A més, s’han pogut esclarir 23 fets delictius, i intervindre més de 11200 quilograms de taronges sostretes amb un valor econòmic en el mercat de més de 3300 euros, 80 D.A.T.A i més de 990 euros en efectiu.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1,2,5,6,7 d’Alzira; Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2,4,5 i 6 de Sueca; Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Picassent.