L’escó de Mónica Oltra pot ocupar-lo un regidor de Guadassuar

0
434

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Guadassuar, Ferran Barberà, pot ocupar la pròxima setmana l’escó deixat per Mónica Oltra a les Corts Valencianes arran la seua dimissió com a diputada, a més de com a vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Però Barberà, que ocupava el lloc nº 12 en la candidatura de 2019 per la circunscripció de València, deurà esperar la decissió que prenga la seua companya de Compromís, Teresa Garcia, nº 11 i actual directora general d’Empreniment i Cooperativisme. Sembla que Garcia preferix abandonar la direcció general i ocupar l’escó d’Oltra, tot i que ho condiciona a que el partit estiga d’acord.

Barberá, als seus 30 anys i membre de Joves PV Compromís, confia en qué hi ha ja una decissió definitiva abans del pròxim cap de setmana; «em faria molta il.lusió ser diputat perquè l’any 2019 ja em sentia preparat», confessa a Riberaexpress desde Paris on gaudix del pont de Sant Joan. Ara bé matissa que «en primer terme l’escó li correspon a Teresa encara que entenc que el partit ha de pronunciar-se al respecte».

A favor de Barberà juga el fet que resta menys d’un any per finalitzar la legislatura i que Compromís deuria buscar un sustitut de garanties per a Teresa Garcia, per a ocupar uns pocs mesos la direcció general de la conselleria d’Economia dirigida per Rafa Climent.

Ferrán Barberà compta només amb 30 anys, és membre de Joves PV Compromís i compagina el seu càrrec de regidor de Cultura a l’ajuntament de Guadassaur amb la seua professió de Professor de Clarinet a l’Escola de Música de la seua població riberenca.

És considera un «lluitador» que es va introduir en el món de la política per «combatre les injustícies». En qüestió de dies podria deixar el clarinet per les Corts Valencianes.