Els pensionistes d’Alzira celebren els quatre anys de lluita en defensa de les pensions públiques

0
207
Els manifestants pel carrer Hort dels Frares
Els jubilats i pensionistes alzirenys culminaren la festa reivindicativa a la Plaça Major

«Governe qui governe les pensions es defensen» és el lema del col.lectiu Unió per les Pensions que es va fundar a Alzira, fa quatre anys, per defensar la sostenibilitat i un sistema públic de pensions, seguint l’estela de les massives concentracions de Bilbao.

Un lema que corejaren ahir durant la manifestació que va recórrer el centre de la ciutat entre el parc de l’Alquenència i la Plaça Major on culminà l’acte amb intervencions, albaes reivindicatives i la música i les tables del cantautor alzireny Joan Amèric. Entre les pancartes hi havia una pacifista contra  les guerres.

La lluita dels jubilats unida a la de la resta de l’Estat espanyol ha donat durant este quatrieni fruits com la revocació del 0’25 % de Rajoy i l’increment de les pensions d’acord amb l’IPC, de manera continuada.

També l’increment del Salari Mínim Interprofessional, la  Supressió de  les  parts  més nocives de la Reforma  de Pensions del 2013, el  reconeixement  del buidat de la caixa de Pensions per pagar despeses impròpies i l’aprovació de  fer  una Auditoria  als comptes de la Seguretat Social. I fins i tot han evitat, fins ara, la privatització del Sistema Públic de Pensions.

No als Plans de Pensions d’Empresa

El col.lectiu pensionista local, adherit a la COESPE, es declara clarament contrari   la introducció  del  Plans de pensions d’Empresa que a  més  pretenen  fer un traspàs dels  diners  de  les nostres  cotitzacions (diners públics),  en  benefici  d’eixos  Plans  que no  van  a  estar  controlats  pels  poders  públics.

Unió per les Pensions s’ha concentrat tots els dilluns davant l’Ajuntament d’Alzira, llevat dels mesos per durs de la pandèmia i ara comença un periode de vacances per agafar forces i tornar a la lluita el pròxim mes de setembre, per tornar a elevar la veu cridant «governe qui governe les pensions es defensen» i per reivindicar unes pensions «públiques i dignes».