Patenten la recepta «Aigua Llimó de Cullera» que porta sucre cremat

0
411

L’ajuntament, a través de la regidoria de Patrimoni Històric, crea una marca pròpia i patenta la recepta d’aquest producte tan típic de la localitat amb l’objectiu de promocionar-lo

Mayor: «Gràcies a les famílies Martí i Bernabeu aquesta tradició no s’ha perdut amb el pas del temps»

 

Cullera ha llançat la marca registrada del seu refresc més típic i tradicional: l’Aigua Llimó amb sucre cremat. L’Ajuntament ha patentat a més la seua recepta amb l’objectiu de promocionar aquesta beguda que forma part del patrimoni gastronòmic de la localitat.

«Els nostres avantpassats fabricaven aigua llimó de manera casolana. En els congeladors de les antigues neveres de pràcticament totes les cases del poble sempre hi havia aigua llimó, una beguda que feia les delícies de tots i que a més ens ajudava a refrescar-nos en els dies de calor», ha recordat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

El primer edil ha volgut agrair a més el treball de recuperació realitzat per la fàbrica de Julio Martí, qui juntament amb el seu fill Óscar, s’han dedicat a fabricar i comercialitzar el aigua llimó amb sucre cremat, així com per la gelateria Bernabeu. «Un treball important i imprescindible perquè hui puguem estar parlant d’aquest producte propi de la nostra localitat. Gràcies a eixe esforç aquesta beguda no s’ha perdut amb el pas del temps»

La presentació pública de la marca ha tingut lloc durant un acte celebrat en la vesprada d’aquest dijous als Jardins del Mercat, en el qual totes i tots els assistents han pogut gaudir també d’una degustació d’aigua llimó acompanyada a més d’un altre producte típic de Cullera, la coca llimonà.

Aigua Llimó de Cullera

L’Aigua Llimó de Cullera es confecciona amb aigua, llima i sucre però amb un matís important que li dona un sabor molt propi. «Ací és on entra la característica especial de l’Aigua Llimó de Cullera ja que se li afig sucre cremat, la qual cosa li dona un sabor diferent i un color molt específic. Aquesta característica especial fa que quan se serveix congelat siga una beguda refrescant al 100%», ha explicat la regidora de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Cullera, Amparo Jover.

Distintiu ‘Aigua Llimó de Cullera’

El consistori ha entregat a tots els establiments de Cullera que ofereixen aigua llimó un distintiu perquè tothom puga saber on trobar aquest refresc tan típic i tradicional.

En l’actualitat són més de vint els establiments de la localitat els que ofereixen Aigua Llimó de Cullera, una xifra que es veurà incrementada ja que altra vintena més d’hostalers i comerciants del municipi s’han interessat en la seua comercialització.