Compromís i el PP presenten al Congrés proposicions per ampliar el Casella

0
221

El consens alzirenc, floreix al Congrés amb PNLs

Com a conseqüència del consens assolit pels diferents grups polítics durant el darrer Ple de la corporació municipal d’Alzira, aprovant per unanimitat sol·licitar al Govern d’Espanya incorporar als Pressupostos Generals de 2023, una partida finalista de 26 milions d’euros per ampliar el barranc de La Casella i acabar amb les inundacions al barris de Les Basses i l’Alquenència, tant el Partit Popular com Compromís han presentat ambdues Proposicions no de llei davant el Congrés dels
Diputats.

Les dos Proposicions No de Llei, reprodueixen el text de la moció presentada per la Federació d’associacions de veïns d’Alzira i es debatran a les Comissions de Transición Ecològica y Reto Demográfico i a la de Transporte del Congreso de los Diputados, per tal de, reproduir el consens assolit a Alzira, el Congrés dels Diputats l’aprove i inste al Gobierno de España a consignar la partida finalista de vint-i-sis milions d’euros per:

Ampliar el barranc de La Casella des de la Tancà de Sant Antoni fins
al Xúquer,
Remodelar l’enllaç de la CV-50 amb la CV-41 al nivell de la cota 21

I regenerar els terrenys del frustrat centre comercial, que ja actuen com a tanc de tempestes, per a poder gaudir-los com un parc urbà.

Tant Joan Baldoví com Vicent Betoret, quant ens visitaren, convidats per la FaaavvAlzira, en comprovar l’estretament que el pont de Xàtiva provoca al barranc de La Casella, que sols permet el pas de 70 m3/seg, incapacitant-lo per transportar fins el riu Xúquer, els 480 m3/seg, cabdals que els estudis consideren necessaris per evitar les inundacions; coincidiren amb el seu diagnòstic: Si els partits presents a l’ajuntament
d’Alzira es fiquen d’acord en una mateixa solució, serà fàcil defensar-la al Congrés.
Del consens que es sembrà en aquelles visites, brotà l’acord unànime de la Corporació alzirenca. Ara han florit les Proposició No de Llei.
Des de la FaavvAlzira, agraïm aquestes flors primerenques, però n’esperem més. És per això encoratgem la resta de partits presents al consistori a que redoblen les gestions per d’implicar els seus diputats i obtindre els vots necessaris per incloure la partida finalista als PGE2023 i recollim els seus fruits:

Disminució del risc d’inundabilitat i dormir tranquils, malgrat que ploga, per que l’aigua no entrarà a Alzira.