Els alzirenys donen les pistes necessàries per planificar el futur de la ciutat

0
240
Veïns i veïnes de Les Basses durant la última jornada participativa

Esta vesprada han finalitzat a l’Associació de Veïns Les Basses les tres sessions participatives, organitzades davall el lema «Alzira un riu de futur» destinades a aportar les idees que definiran l’Agenda Urbana 2030 alzirenya, finançada per la Unió Europea.

La capital comarcal és un dels 121 municipis espanyols elegits pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a elaborar esta important planificació local.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez ha manifestat a Riberaexpress, tot just culminar esta vesprada la última de les jornades, que «ens han donat les pistes per a partir d’elles planificar les accions i estratègies de futur. Ara tenim les dades amb les que podrem estructurar i diagnosticar les línies i projectes del futur de la ciutat».

Pulmó i recuperació del Xúquer

Gómez ha explicat als veïns de les Basses que un dels objectius principals d’esta agenda urbana que rebrà ajudes europees «és la recuperació del riu Xúquer instal.lant un parc fluvial a l’Hort de Redal perquè siga el pulmó verd d’Alzira».

Per la seua part la regidora de Participació Ciutadana, Letícia Piquer ha ressaltat que ha estat «una experiència molt positiva en comptar amb una notable participació dels veïns de distintes edats que ens permetrà elaborar una Agenda Urbana més ajustada a les necessitats dels alzirenys i de la ciutat”. 

Amb l’ajuda d’un professional extern, els integrants han identificat les majors problemàtiques a resoldre en Alzira, les zones on es dona eixa situació, els principals afectats i els reptes que s’han d’assolir.