Concedixen el tercer grau al jove d’Antella Pau Juan

0
3271

L’alcaldessa d’Antella Eugenia Garcia ha comunicat este matí als pares i a la parella de Pau Juan la concessió del tercer grau que es farà efectiu al llarg d’esta setmana.

Tot i que desconeix, a hores d’ara, quin dels tipus de tercer grau gaudirà Pau en breu.

Segons ha pogut averiguar Riberaexpress, sembla que el jove condemnat a tres anys i 6 mesos de presó, gaudirà del més obert donat que sols deuria personar-se dos vegades al mes en el centre penitenciari.

La primera autoritat local d’Antella ha manifestat que la família ha rebut la bona notícia «amb molta alegria i agraïment».

El veí de 32 anys d’Antella va ser condemnat per l’Audiència Provincial de València i ratificat pel TSJCV a 3 anys i 6 mesos per un delicte de lesions.

Pau va esgotar les opcions per a evitar l’ingrés en el Centre Penitenciari de Picassent, així el seu advocat va sol·licitar, fins i tot, la paralització del compliment de la pena fins que el Govern  s’haja pronunciat sobre la petició d’indult per part d’unes 8.000 persones en Change.org i de la corporació municipal d’Antella.

La família del condemnat va sol.licitar, també el tercer grau, donat que d’esta forma podria continuar treballant en el concessionari autobomobilístic de Xàtiva.

Sa mare Paula ha assegurat sempre que el seu fill «no va cometre» el delicte del que se li acusa donat que el vertader agressor, Isaac, veí també d’Antella «va confessar la seua culpabilitat» a més de comptar amb «diversos testimonis que així ho corroboren».

La seua família va iniciar la petició d’indult amb una iniciativa en change.org, que ha recollit ja al voltant de 8.000 firmes. La corporació municipal, per unanimitat, i centenars de veïns d’Antella han demanat l’indult del Govern per a Pau.

Els fets es remonten a la setmana fallera de l’any 2016; varios joves d’Antella es desplaçaren a València i després la mascletà recalaren en un pub, allí en els servicis es barallaren un jove d’Alberic que propinà una cabotada a altre d’Antella que replicà colpejant-li la cella amb una copa. El denunciant necessità de nombrosos punts de sutura, després que caiguera desmaiat al eixir al carrer. L’agressor va ser diagnosticat al dia següent d’un traumatisme cranonecefàlic i d’n tall en la mà dreta a l’Hospital d’Aigües Vives, que va fer el corresponent part de lesions.

Mentre Pau es trobava a l’exterior del pub amb els seus amics. Però l’agredit l’acusà a ell de forma «incomprensible» per a la família al vore’l en una foto pel facebook, junt a un amic, que el denunciant sí coneixia, encara que «no coneixia de res a Pau» segons la família.