500 alumnes d’Alzira estudien la problemàtica i la biodiversitat del Xúquer

0
42

La campanya ‘Ciència pel Xúquer’ finalitza a Alzira amb una gran participació

  • 500 alumnes de diferents centres escolars d’Alzira han participat
  • L’objectiu és conscienciar sobre les problemàtiques del Xúquer a través de propostes lúdiques i didàctiques

 

Alzira tanca este setmana la campanya d’educació ambiental “Ciència pel Xúquer”, on han participat 8 centres educatius del municipi amb l’objectiu de conscienciar el seu alumnat sobre les problemàtiques del riu i la biodiversitat que l’habita.

 

“Ciència pel Xúquer” és una iniciativa encarada al públic escolar que recull un conjunt d’activitats mediambientals pensades com a suport educatiu i que s’han realitzat preferentment a l’aire lliure, en col·laboració amb la Fundació Limne, una entitat conservacionista que treballa per la millora dels rius i barrancs i que, al llarg de la campanya, ha acostat 484 alumnes al riu Xúquer amb diferents propostes i tallers que, a través del joc, expliquen conceptes clau d’ecologia i medi ambient, com ara les problemàtiques que poden afectar el riu Xúquer (qualitat de l’aigua, espècies invasores) i la biodiversitat que hi trobem (espècies amenaçades, rates penades).

Campanya educativa

“Un any més seguim amb les activitats didàctiques al voltant del riu -ha explicat el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres–  qui ha mostrat la seua satisfacció pel resultat de la campanya, “hem anat a peu de riu a ensenyar als més menuts i als joves la importància de tindre ecosistemes aquàtics en bon estat, a valorar el seu estat actual i a debatre com contribuir a la seua conservació i millora”. Carreres ha destacat també que “esta campanya educativa també es complementa amb altres propostes per acostar-se al riu, com l’Escola de Riu, on participen els instituts des de finals del mes de maig i que es prolongarà fins al dia 20 de juny”.

 

Les accions in situ de la campanya, encarades a diferents cicles d’educació, incorporen continguts i metodologia específics de joc i material manipulatiu, permetent una interpretació directa del medi i dinàmiques participatives permeables a les tradicions i cultura del  Xúquer com a element vertebrador de la Ribera.

 

L’alumnat que ha participat, des de sisé de primària a 4t d’ESO, ha gaudit amb la inspecció del riu i el taller de ciència, la gimcana de biodiversitat o les píndoles de biodiversitat.

 

PARTICIPANTS

IES Murta

CEIP Santa María Aguas Vivas

CP la Purísima

CE Xúquer

CEIP Alborxí

CEIP Ausiàs March

IES Parra