Projectes que Alzira finalitzarà i enllestirà en esta legislatura

0
368
L’alcalde Diego Gómez participà recentment en el Descens Popular del Xúquer
El Canal Interceptor estarà a punt la pròxima tardor

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha fet balanç al complir-se el tercer any de Govern de la Vila (Compromís i PSPV) en esta legislatura.

Gómez considera que han sigut tres anys «molt complicats en els que la pandèmia ha paralitzat moltes iniciatives, però ara estem donant ja una resposta òptima en començar la recuperació de tots aquells projectes que tenim previst». La primera autoritat local, en declaracions a Riberaexpress, ha afegit que suposa «tot un repte per a l’equip de govern, acabar alguns abans les eleccions de maig de 2023 i altres al menys enllestits».

Així, per a finals d’any està previst que el pavelló Fontana Mogort torne a obrir les seues portes als esportistes després de canviar el sostre amb una inversió superior als 2 milions d’euros. Per a la tardor sembla que funcionarà a ple rendiment el Canal Interceptor de les aigües pluvials dels barrancs Estrella, Fosc, Gracia Maria i Arena, pressupostat amb 1,2 milions d’euros. La connexió amb la primera fase, coneguda com Canal de les Basses evitarà les inundacions en les barriades més baixes de la ciutat.

També s’obrirà al tràfic el nou enllaç que es troba en construcció per facilitar l’eixida de l’àrea comercial de Carrefour i del polígon de la Ctra d’Albalat cap el pont de Mc Donalds. L’alcalde considera que començaran a setembre les dos redones previstes per la Diputació en la carretera de Corbera (CV-510); una gran en el creuament al Cementeri i al Forn de Carrascosa i altra menuda en el desviament cap a la Portella de Severino.

D’altra banda avancen a bon ritme les obres de la Central de la Policia Local a la partida del Torretxó Baix, que l’equip de govern local pretén inaugurar abans de finalitzar esta legislatura.

Palau de Justícia, IES Rei en Jaume, Torre dels Coloms

Sens dubte la inversió més quantiosa correspon al Palau de Justícia -19 milions d’euros- que es troba en estos moments en periode de licitació i que començarà a construir-se, a l’avinguda Luis Suñer, la pròxima tardor, segons la conselleria, encara que no estarà operatiu fins a l’any 2024.

Gómez assegura que el nou institut Rei en Jaume començarà a construïr-se en esta legislatura, «a hores d’ara està obert el procés de licitació i les noves instal.lalcions podran inaugurar-se inaugurar-se en un periode de dos anys en estar la inversió ja pressupostada».

La rehabilitació de la Torre dels Coloms del monestir de la Murta començarà durant el pròxim any en estar consignats  els treballs per a un periode de dos anys dins els pressupostos participatius de la Generalitat. En estos moments «els tècnics de la conselleria estan revisant i actualitzant el projecte per tal que siga licitat en els pròxims mesos».

Muralles i Casa del Rei

Dins l’àrea de Patrimoni l’equip de govern alzireny preveu que en el 2023 comence la reconstrucció de la Casa del Rei a la Vila, així com la rehabilitació de les Muralles amb el suport del Ministeri de Turisme per a un pressupost total de 2,5 milions d’euros.

A més l’alcalde confia en qué culmine en esta legislatura la Via Verda, pel que fa a la connexió Carcaixent-Alzira i La Barraca d’Aigües Vives. El ministeri començarà, en breu la instal.lació d’una passarel.la metàl.lica per travessar la CV-50, entre el pont de l’Estret i La Barraca.

Diego Gómez ha volgut destacar les activitats i accions que està fent el Govern de la Vila «per acostar els ciutadans alzirenys al riu Xúquer» com el Descens Popular en el que participaren, recentment, un centenar de persones així com l’aprenentatge de nombrosos escolars a navegar en piragua pel riu valencià més important.

Riberaexpress