L’agència IDEA d’Alzira «un referent» per gestionar programes d’ocupació

0
196
  • La directora General Rocío Briones, visita les instal·lacions municipals

 

Alzira, 13 de juny de 2022._ La passada setmana la directora general d’Ocupació i Formació de LABORA – Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Rocío Briones Morales va visitar l’agència IDEA de l’Ajuntament d’Alzira per a fer un recorregut pels principals serveis i àrees d’actuació.

 

Durant la reunió mantinguda amb l’alcalde d’Alzira i responsable de l’àrea, Diego Gómez i la directora del centre, Carmen Herrero, Briones va poder conèixer a l’alumnat i personal docent dels diferents cursos i programes finançats per Labora, entre els qual es troben el Taller d’ocupació T’estime, l’Escola d’ocupació Et Formem Revitalzira, els Projectes T’avalem, els cursos FPO,  Empuju i Ecovid.

 

Briones defineix l’agencia Local com “L’univers Idea” que representa perfectament el que han de ser les polítiques actives d’ocupació, amb vocació de servei públic. “Cal felicitar a l’Ajuntament per la seua gestió, il·lusió i treball. M’emporte moltes idees per a poder posar en marxa. Estem davant d’una agència referent en l’àmbit, no només  de la Comunitat, que té per davant un futur de creixement imparable” ha explicat la directora general.

 

L’equip d’IDEA Alzira va guiar el recorregut, en el qual li van explicar els nous projectes que s’estan portant endavant en cada àrea de treball, fent saber quin és el futur pròxim per millorar la vida de la ciutadania i les empreses. A més dels projectes finançats per la conselleria, també van poder parlar de programes propis o de iniciatives que li van resultar molt interessants, com és El Teu Itinerari Vital.

 

“Està clar que en els últims anys el suport institucional ha crescut i per tant des de l’Ajuntament hem pogut treballar millor per a afavorir l’ocupació entre els grups més vulnerables, com són les dones i els aturats de llarga duració. La directora ha portat a terme una revisió de la planificació dels programes que portem a terme en les nostres instal·lacions i conèixer els objectius de futur d’Idea” ha explicat l’alcalde, Diego Gómez.

 

La visita va finalitzar al Respirall, on es van traslladar per tal de conèixer la iniciativa alzirenya de l’Escola de Cuina, on actualment reben formació teòrica i pràctica l’alumnat dels tallers de cuina i sala.