Les màximes arribaran als 45º a l’interior de la Ribera

0
780

La calor serà la protagonista durant els pròxims dies, especialment a partir de diumenge. De moment, dissabte, l’ascens tèrmic serà lleuger i les màximes seran molt semblants a les de divendres, amb valors superiors als 35 °C a les comarques tradicionalment més càlides del centre del país. A la resta, parlarem de valors d’entre 29 °C i 32 °C, amb nits tropicals a la costa i elevada humitat. Dissabte de calor i també de sol, amb creixement de núvols de vesprada en zones interiors del nord, però difícilment deixaran precipitació. El vent bufarà fluix, amb predomini de les brises de vesprada.

Diumenge ja notarem un ascens de les temperatures més important, que continuarà els pròxims dies. A més, aplegarà pols en suspensió que deixarà el cel encalitjat. Dia de sol, novament amb núvols d’evolució de vesprada a l’interior de Castelló, que podrien deixar alguna gota als Ports i a la Tinença de Benifassà. De fet, durant la vesprada, el cel quedarà mig ennuvolat a les comarques del nord.

Iniciarem la setmana i la temperatura continuarà pujant, amb valors de fins a 40 °C a les comarques centrals. A la costa se superaran àmpliament els 30 °C. Dia més enterbolit, per la presència de calitja i de bandes de núvols alts al sud. De vesprada tindrem alguns núvols a les muntanyes del nord, però no esperem precipitacions.

Les previsions indiquen que el màxim de calor arribarà dimarts, amb valors que de 40 – 44 °C a l’interior central i sud. La presència d’una massa d’aire molt càlid i l’entrada de vents més aponentats seran els responsables del pic de calor. Matí de sol i vesprada amb més núvols d’evolució a l’interior central i nord, que poden deixar ruixats i alguna tempesta. Atenció perquè en alguns casos parlaríem de tempestes seques, amb aparat elèctric i poca precipitació perquè l’ambient estarà molt sec. Sembla que a partir de dimecres continuarà la calor, però ja no serà tan exagerada especialment al centre del territori.

À PUNT