L’Ajuntament d’Alzira es personarà com acusació particular en el cas d’Amparo

0
2587
Dones en la concentració d’este migdia davant l’Ajuntament
L’alcalde Diego Gómez llegint el manifest de repulsa junt a altres membres de la corporació
La concentració ha sigut nombrosa, emotiva i seguida per mitjans de comunicació locals i nacionals

L’alcalde Diego Gómez ha manifestat este migdia que l’Ajuntament «es personarà com acusació particular» en el cas d’Amparo, la dona trobada morta en una casa de camp el passat dimarts, quan es conega l’autor del crim.

Unes 300 persones s’han concentrat este migdia davant la Casa Consistorial, amb pancartes i mostres de dolor per la mort violenta de la seua veïna «Amparo te volem» deia en algunes d’elles. En la més emotiva familiars de la víctima amb llàgrimes als ulls es manifestaven així; «Amiga amada, la teua família de l’alma te poratarà sempre en el cor. Gràcies per formar part de les nostres vides». Dos joves resaltaven «lo guai, tranquila, conciliadora i bona» que era Amparo que treballava cuidant a persones majors.

La primera autoritat local junt a altre membres de la corporació han llegit un manifest en el que l’Ajuntament d’Alzira expresa «el seu profund dolor per este acte criminal que ens ha arrebatat a la nostra veïna Amparo Montalvá González». A més mostren «tot el nostre suport a la seua famí.lia iaamistats així com la més enèrgica condemna pel seu assassinat».

També critiquen durament la violència masclista en considerar-la «la manifestació més atroç de la desigualtat entre dones i homes, «és una pandèmia vergonyosa que ja s’hauria d’haver extingit».

L’alcalde ha recordat altres dos actes de violència de génere patides a la capital comarcal, casos de Jenny i els seus fills que moriren cremats en la seua vivenda i de la jove Carla a mans d’un exnovio.

La filla d’Amparo Montalvà va trobar en la nit del passat dimart el cos sense vida de sa mare que havia sigut assassinada amb arma blanca en la seua casa de camp ubicada junt a l’antiga carretera CV-41 entre Alzira i Carcaixent. La Policia Nacional busca a la parella sentimental, que es troba en parador desconegut i que treballava en un taller ocupacional del programa T’estime organitzat pel departament Idea de l’ajuntament d’Alzira.

Riberaexpress