El jove d’Antella ha ingressat este migdia en la presó de Picassent reiterant la seua innocència

0
2434

Pau Juan ha estat condemnat per un delicte que s’atribueix una altra persona

Pau Juan confia que s’estime el tercer grau que ha sol·licitat i que es tramite el seu indult, però mentre això passa hui comença a complir els tres anys i mig de pena

Entrada de Pau en el centre penitenciari acompanyat de la seua família

Pau, el jove condemnat a tres anys i mig de presó, a les portes de la presó de Picassent aquest dilluns, instants abans d’ingressar-hi per a complir la condemna que li han imposat / À Punt NTC

Pau Juan, el jove d’Antella a qui la justícia considera culpable d’un delicte malgrat haver-se declarat autor del mateix un altre home, ha ingressat aquest dilluns en la presó de Picassent. Ho feia amb l’esperança que s’accepte el tercer grau, que ha sol·licitat, i que li permetria acudir només a la presó a dormir, i amb l’expectativa que el govern espanyol tramite la seua petició d’indult per un delicte que assegura que no ha comés.

«Estic malament perquè entre a la presó per un delicte que no he comés, però el suport de la meua família i del meu poble em dona força per a entrar i confiar a eixir prompte de la presó», manifestava amb rotunditat Pau a les portes del centre penitenciari de l’Horta Sud, on ha acudit acompanyat de la seua família i de desenes de veïns d’Antella que continuen reivindicant la seua innocència.

A Pau l’han condemnat per les lesions causades a una persona durant una baralla en l’interior d’un pub. Ell assegura que estava fora en el moment de l’enfrontament i que el ferit, que va perdre el coneixement, el va acusar basant-se només en una foto que Pau havia publicat en Facebook.

Francament ho estic passant mal, em canviaria per Pau ja. Si hi ha algú que ha d’estar hui entrant a la presó soc joIsaac Lozano – Veí que s’autoinculpa del delicte

A més del seu testimoni, d’uns altres testimonis que avalen la seua versió i que l’autor de l’agressió, Isaac, ha presentat documentació que avala la seua culpabilitat i que va abonar la indemnització en concepte de responsabilitat civil, la justícia veu culpable Pau.

“Francament, ho estic passant mal, em canviaria per Pau ja. Si hi ha algú que ha d’estar hui entrant a la presó soc jo”, manifestava Isaac aquest dilluns a Antella, pràcticament al mateix temps que Pau estava ja a les portes de la presó de Picassent.

En aquest sentit, Isaac Lozano reconeixia obertament que Pau està sent “víctima d’una injustícia” i no entenc com s’ha pogut donar credibilitat a la víctima, que és l’únic testimoni que culpabilitza Pau de l’agressió basant-se només en una foto que va publicar el condemnat a Facebook.

Crec zero en la justícia

Davant d’aquesta situació incomprensible, Pau manifestava desconfiar de la justícia i, concretament, que aquesta puga alleugerir la seua pena. “Crec zero en la justícia”, manifestava sense pèls a la llengua a les portes del centre penitenciari.

De fet, abans d’entrar ja havia sol·licitat el tercer grau, que li permetria, com ha argumentat son pare, poder continuar amb el seu treball i bona part de la vida, “totalment normal”, que manté.

No obstant això, encara hauran de passar uns quants dies perquè el jutge decidisca aquest aspecte. “No em crec res, demanat està, ara falta que ho accepten”, es mostrava desesperançat Pau.

La clau de la controvèrsia

Per què ha arribat Pau a aquesta situació contradictòria, en què hi ha un culpable declarat davant la justícia, però, en canvi, ha d’entrar en la presó qui confessa no ser-ho? Juan Antonio Rodríguez, advocat de Pau Juan, ha explicat que la controvèrsia del cas radica en el fet que ha aparegut un culpable després d’una sentència ferma que culpabilitza a Pau.

Mentre no es revise aquesta sentència condemnatòria, continua vigent, ja que no és suficient amb què una altra persona s’autoinculpe.

Per què Isaac no va admetre la seua culpabilitat abans? És una qüestió que només el mateix Isaac sap. A més, com que ell es va adreçar a la justícia després d’haver-se declarat un altre culpable, ara per ara “no hi ha cap resolució judicial que culpe a Isaac”, aclaria l’advocat defensor de Pau Juan.

Mentre el segon procediment s’obri, que ha de determinar la culpabilitat d’Isaac, el lletrat que defén Pau creu que el seu client no tindrà cap problema a aconseguir el tercer grau, que li permetria o bé anar a la presó de Picassent sols a dormir o bé estar fora tot el temps, però estant localitzable. Ara bé, perquè el jutge autoritze aquest grau, cal que abans Pau passe un període d’observació per part de les autoritats de presó.

À PUNT