Més de 100 participants en el Descens Popular entre Alzira i Algemesí

0
160
Participants moments abans d’iniciar el descens

Alzira ha sigut hui el punt de partida del segon Descens Popular, que ha reunit a més d’un centenar d’aficionats desitjosos de completar els 5 km proposats fins a la veïna localitat d’Algemesí, a bord de caiacs.

“Aquest és un cap de setmana per a reivindicar el riu. Recuperem el riu per a la ciutat i per a la comarca, el riu que ens dona vida. Hem de baixar al riu i conviure amb ell”, comentava Diego Gómez i Garcia, alcalde d’Alzira durant l’eixida de la prova.

El Descens del Xúquer està organitzat pel Consorci de la Ribera, la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana, els clubs Scooter Club d’Algemesí, Club de Piragüisme Sueca, Penya Piragüista d’Antella i Club de Piragüisme l’Almenara de Sumacàrcer i els municipis d’Alzira, Algemesí, Sueca, Albalat de la Ribera, Polinyà, Riola, Antella i Sumacàrcer, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i València Turisme i el suport de Caixa Popular.

“En 2021 ens vam marcar l’objectiu de recuperar el Descens del Xúquer, que vol situar el riu en el centre del nostre territori i donar-lo a conèixer com un element dinamitzador del turisme, l’esport i la societat. A la Ribera es pot trobar patrimoni, clima, facilitat per a fer turisme actiu i gastronomia, i a més dins de la mateixa comarca i a poca distància es poden practicar activitats d’interior i anar a la platja”, destacava el president del Consorci de la Ribera, Òscar Navarro.