El Cantoral del Monestir de la Murta sonà a música celestial a la Casa de la Cultural d’Alzira

0
145
El Grup Lucentum XVI ahir a la Casa de la Cultura d’Alzira

El Grup Lucentum XVI va interpretar ahir al pati Porticat de la Casa de la Cultura d’Alzira el Cantoral del Monestir de Santa Maria de la Murta que va encantar a tots els assistents, el regidor de Cultura Alfred Aranda l’ha qualificat el concert «d’extraordinari».

«…Este libro procedente del antiguo monasterio jerónimo de Santa María de la Murta de Alzira, es el único documento que incluye polifonía en todo el fondo del Arxiu del Regne de València. La importancia de dicho manuscrito compilatorio radica en dos vertientes. Por una parte su uso en la liturgia de Semana Santa y las diversas procedencias de la música…» (Revista de Musicologia, Vol. XXXV, Nº2, 2012. Madrid).

L’Associació Amics de la Murta agraïx a Josep Antoni Alberola i Ferran Escrivà, els treballs d’investigació; al Mestre, Pere Zaragossa, la transcripció i direcció; al Grup Lucentum XVI, la interpretació; i a, Alfred Aranda, Regidor de Cultura, per haver-ho fet possible.