Els consellers valencià, català i balear de Cultura commemoren a Sueca el centenari de Fuster

0
75

Els consellers de Cultura de les tres comunitats s’han citat aquest dissabte a Sueca en un acte en honor a l’escriptor i intel·lectual valencià

L’Espai Joan Fuster de Sueca ha acollit la reunió dels consellers de cultura aquest dissabte
La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, juntament amb la consellera del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, i el conseller de Cultura del govern de les Illes Balears, Miquel Company, han assistit aquest dissabte a Sueca (Ribera Baixa) a un acte commemoratiu en honor al seu veí més cèlebre, Joan Fuster.

La trobada, que s’ha celebrat a l’Espai Joan Fuster, ha comptat amb una tertúlia conduïda per la periodista d’À Punt Mèdia Adelaida Ferre, amb el comissari adjunt de l’Any Joan Fuster a la Comunitat Valenciana, Voro Ortells; la comissària de les Illes Balears, Fina Salord, i el comissari de les activitats de l’Any Joan Fuster a Catalunya, Enric Sòria. La cantant Sandra Monfort ha amenitzat el matí amb la seua música.

À PUNT

El Consell ha designat aquest 2022 com l’Any Fuster, en commemoració del centenari de l’escriptor i intel·lectual nascut a Sueca el 23 de novembre del 1922. Per aquesta raó, durant tot l’any s’han preparat activitats i iniciatives per tal de reconéixer i difondre la seua figura amb exposicions, conferències, taules redones, marxandatge o representacions teatrals.

Exemples d’aquesta programació és la I Jornada Ensenyar Fuster, que acull aquest dissabte el Centre del Carme Cultura Contemporània de València, dirigida al professorat valencià per a ajudar-los a portar la figura del suecà a les aules, o Joan fuster a escena, què representarà el Taller Municipal de Teatre de Sueca del 9 al 12 de juny.