Alzira convocarà el Consell Escolar perquè es pronuncie contra la supressió del Batxillerat de Música en el Parra

0
321

El govern d’Alzira convocarà el Consell Escolar Municipal perquè es pronuncie davant la supressió de la modalitat de Batxillerat de Música i Arts Escèniques en l’IES Josep Maria Parra. Així l’Ajuntament «transmetrà a la Conselleria d’Educació les al.legacions del Consell», segons ha manifestat hui l’alcalde Diego Gómez a Riberaexpress.

Gómez ha comentat esta problemàtica al secretari autonòmic d’Educació Miquel Soler este migdia durant l’acte commemoratiu del centenari de Joan Fuster celebrat a Sueca. «Cas d’al.legar podria revisar-se la decissió» segons ha comentat Soler qui ha manifestat a l’institut JM Parra continua el Batxillerat Artístic «però sense les assignatures relatives a Música».

Malestar a l’AMPA

Esta supressió ha provocat un gran malestar en l’AMPA d’este institut alzireny  qui l’ha traslladat, per escrit, al propi secretari autonòmic d’Educació; »  considerem que Alzira ha de continuar tenint aquesta oferta educativa més enllà que es puga obrir una altra oferta igual en un altre centre. En tot cas, obrir una nova, no ha de suposar la supressió d’una oferta que funciona correctament i que és enormement valorada tant per l’alumnat com pel professorat», després d’afegir que «no hi ha cap mena de justificació tècnica» a més «del mal procés de comunicació, que ha sigut inexistent».

Les mares i pares li recorden a la conselleria que «al voltant d’un centenar d’alumnes del centre segueixen estudis professionals de música i, alguns d’ells, continuen els seus estudis superiors en el conservatori. Aquesta via de batxillerat facilita més la consecució dels seus estudis».

D’altra banda La Tarumba Teatre ha mostrat tot el seu suport «a la família educativa del Parra» i reclamen que la supressió «es revertisca el més aviat possible» en considerar la decissió «injusta i injustificada», tenint en compte els artistes alzirenys que han sorgit de les aules d’este institut com Arnau Bataller, Àlex Gadea. Iolanda Muñoz i Ona Nua entre altres.

La primera autoritat local espera que la direcció del Parra i el Consell Escolar es pronuncien «per què l’Ajuntament puga elevar la queixa i demanar la revisió corresponent a la Conselleria».