Alzira inaugura hui dos exposicions amb les dones com a protagonistes

0
97

Exposició «Dones sempre avant» i «Esport i dones alzirenyes»

 

El pròxim dia 1 de juny serà la inauguració de les exposicions «Sempre avant» i «Esport i dones alzirenyes» al carrer de les Escoles Pies número 1 d’Alzira, la Gallera.

 

L’acte estarà encapçalat per una performance que realitzarà el grup d’arts escèniques de l’IES José María Parra, dirigit per la professora Marisa Carri.

 

«Sempre avant» és una exposició itinerant de l’Institut de la Dona per a la Igualtat d’Oportunitats que porta movent-se durant quasi vint anys per institucions, centres educatius i associacions de tota Espanya.

 

L’objectiu és fer valdre la importància de les dones en l’esport, sensibilitzar sobre l’esforç, la compatibilitat amb el treball i la família, i també sobre els excel·lents resultats obtinguts en les competicions en tots els àmbits. Es tracta de posar valorar dones esportistes, olímpiques, paralímpiques, d’esports minoritaris i altres on no es competix, i també visibilitzar les jutgesses, presidentes de clubs, comissions, federacions, etc. Per tant, es tracta d’un estímul per a continuar promocionant l’esport femení com a model per a aconseguir la igualtat entre dones i homes.

 

A través de les imatges que componen esta mostra, se’ns brinda l’oportunitat de realitzar un recorregut històric de l’esport femení al llarg de quinze anys d’història, que ens acosta quaranta dones esportistes d’alt nivell en diferents disciplines: esportistes olímpiques, paralímpiques, d’esports minoritaris o, fins i tot, d’esports que no contemplen la competició; també jutgesses, presidentes de comissions i federacions. En definitiva, grans dones que han dedicat les seues vides a impulsar la participació i representació femenina en les diferents esferes de l’esport.

 

Juntament amb esta exposició es donarà a conéixer el treball que realitzen els clubs alzirenys per l’esport femení mostrant en l’exposició «Dones alzirenyes i esport» les fotografies de 24 dones i 14 clubs.

Totes dues exposicions han sigut promogudes per l’associació Tyrius Alzira de la mà de Remei Pau Fayos i hi han col·laborat per a la realització d’estes el regidor d’Esports, Fernando Pascual, el personal del Departament d’Esports, els clubs de diferents esports, l’haltera Mónica Carrió Esteban i la pintora Reme Sancho Alonso, que amb el seu art ha plasmat el cartell de l’exposició de les dones alzirenyes.

 

Estes exposicions es configuren com un xicotet homenatge a totes elles, però no sols a les protagonistes, no sols a les esportistes d’elit, sinó a totes les dones i xiquetes que s’animen a realitzar exercici físic i activitats esportives, les quals són el testimoniatge actual i futur del principi d’igualtat efectiva entre dones i homes.