La Diputació coordinà la retirada de la balena morta a la platja de Tavernes

0
120

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació coordina la retirada de la balena de Tavernes de la Valldigna

 

El servei de platges de la Diputació de València, junt amb el servei de Vida Silvestre del Ministeri de Costes, ha estat a peu de platja de Tavernes de la Valldigna, al llarg del cap de setmana, estudiant la retirada de la balena que va ser alliberada fa una setmana a Mallorca pels bussos.

 

La balena va arribar a la platja de Tavernes de la Valldigna en un estat prou desmillorat, i dijous a la nit va morir a uns metres de l’arena. Des de primera hora del matí de divendres es va dur a terme l’extracció de mostres i paràsits vius per part de professionals de la Universitat de València i de l’Oceanogràfic, el que sense dubtes aportarà informació científica important, ja que la necròpsia va ser impossible practicar-la.

 

La retirada va començar a migdia, després d’envoltar la balena amb unes eslingues o cordes grosses de les quals tirava una màquina de gran potència, ajudada per un tractor de neteja de platges. L’arrossegament ha sigut molt dificultós pel pes i dimensions de la balena, però finalment s’ha tret de l’aigua i s’ha desplaçat uns metres en l’arena.

 

Tanmateix, la distancia al punt d’eixida i la mateixa dificultat d’accés per a la grua ha complicat molt més la retirada de la balena, que finalment s’ha pogut completar amb el trasllat des de Tavernes fins a Sagunt, on s’enterrarà.