Xúquer Viu manté la concentració davant el Palau de la Generalitat

0
88

 

Igualment es presentarà un escrit en Delegació de Govern expressant la preocupació pel futur del Xúquer i l’Albufera i demanant el compliment de la Directiva Marc de l’Aigua per assolir el bon estat de les masses d’aigua. 

 

En primer lloc Xúquer Viu vol comunicar la seua satisfacció per haver aconseguit, en tan sols 10 dies, la paralització per part del Ministeri de la venda d’aigua del Xúquer cap Almeria, a través d’una cessió de drets d’aigua. Al mateix temps agraeix a totes les persones, organitzacions i institucions, que s’han mobilitzat aquests dies amb una postura ferma en defensa del Xúquer i de l’Albufera, especialment la concentració realitzada el passat dissabte a Antella, davant el començament de la Sèquia Reial. 

 

Xúquer Viu, no obstant, manté la concentració del proper dijous 26 de maig a les 12:00, davant el Palau de la Generalitat, per posar de manifest, davant la màxima institució valenciana, la fragilitat de les nostres masses d’aigua –rius, aqüífers i zones humides- i la necessitat d’estar vigilants davant totes les agressions que per interessos econòmics posen en perill el futur del Xúquer i l’Albufera.  

 

Xúquer Viu, vol posar de manifest la importància de la defensa del riu Xúquer, el principal riu dels valencians i valencianes, que moltes vegades els nostres governants no defensen prou davant altres masses d’aigua, oblidant que el futur de l’Albufera està irremeiablement lligat al futur del riu. El Xúquer representa més del 80% de les aportacions a l’Albufera i, sense un bon estat del riu, serà impossible el bon estat de l’Albufera.   

 

Els concentrats es dirigiran posteriorment a la Delegació de Govern per a registrar un escrit dirigit a la Ministra de Transició Ecològica amb les anteriors consideracions.