Els Premis Buero tornen a reconèixer l’Escola de Teatre Tarumba Jove

0
246

El jurat de la Fase Autonòmica de la Comunitat Valenciana acaba de fallar els 19ns Premios Buero de Teatro Joven, tant en la categoria escolar com en la no escolar. En aquests última categoria es presenten grups juvenils de tota la geografia valenciana pertanyents a escoles de teatre i associacions de tota mena que no pertanguen a centres escolars. El guanyador ha sigut el Grup de Teatre del TAE Taller d’Arts Escèniques del Campello d’Alacant, per l’obra Jack El Destripador.

 

El jurat autonòmic també ha atorgat tres premis especials a altres tants grups de la Comunitat. Dos d’ells s’han quedat també a Alacant, mentre que l’únic grup de la província de València guardonat ha sigut l’Escola de Teatre Tarumba Jove d’Alzira, que havia presentat al concurs el seu últim espectacle, El Museo de los Últimos, del qual el jurat ha valorat “la comèdia original i labor coral de l’equip”.

 

Els Premios Buero de Teatro Joven es convoquen cada any per la Fundació Coca-Cola i l’Institut Nacional de les Arts Escèniques del Ministeri de Cultura i Esport. N’hi ha primer una fase autonòmica i, seguidament, cada guanyador accedeix a la fase nacional.

 

El Grup Avançat de l’Escola havia estrenat l’espectacle guardonat en aquesta edició en el Gran Teatre el dijous 25 de novembre de 2021. Al matí va oferir dues funcions dirigides a escolars de Secundària i Batxillerat, i a la vesprada una altra oberta al públic en general. Prop de 1.000 espectadors entre joves i adults van poder gaudir del treball d’aquests joves actors i actrius.

 

Posteriorment, El Museo de los Últimos es va representar a València, dins de la Trobada de Teatre Jove, on va ser també molt ben acollit pel públic escolar que va acudir a veure’l.

 

En els seus sis anys de vida, l’Escola ha presentat tres espectacles als Premios Buero, i els tres han sigut premiats. En 2018, Estem fins als…!! va guanyar la fase autonòmica. ¿Y tú? va obtenir en 2020 el Premi Especial del Jurat, que va valorar la “proposta general i el treball de conjunt en l’obra”. I enguany han reconegut El Museo de los Últimos. Tot això acredita la qualitat del treball desenvolupat en l’Escola.

 

L’Escola de Teatre Tarumba Jove és un centre de formació teatral, integrat en l’actualitat per dos grups, el d’Iniciació i l’Avançat. Va ser creada l’octubre de 2016 per l’Associació Cultural La Tarumba i, des d’aqueix mateix any, patrocinada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira. Col·labora també en les seues activitats l’IES José Mª Parra, on s’imparteixen les seues classes. Pretén ser un espai de formació teatral per a tots aquells joves d’Alzira i de la comarca amb inquietuds actorals.

ASSOCIACIÓ CULTURAL LA TARUMBA