Alzira continua netejant abocadors incontrolats davant el comportament «incívic»

0
161

Segueix la neteja dels abocadors incontrolats a Alzira

 

Alzira pateix una mancança de civisme en l’àmbit de la deposició del fem. Moltes zones de la nostra ciutat, especialment els polígons industrials, es converteixen en abocadors incontrolats. Des de la regidoria de Serveis Urbans es continua treballant en la neteja d’estos abocadors il·legals, principalment en dos punts: el pont de l’Estret i al polígon de Materna al carrer Vicente Aledón.

 

Davant l’abocament incontrolat, des de la regidoria de Serveis Urbans s’ha comunicat a la Policia Local per tal que els agents destinats a les zones rurals de la ciutat facen un seguiment i si veuen alguna infracció prenga nota per tal d’obrir un expedient sancionador als infractors de l’ordenança municipal, tant ciutadà com empresa. Des de l’Ajuntament ed vol advertir que l’abocament d’enderrocs, trastos i brosses en la via pública i, especialment en zones protegides, està penalitzat amb multes de fins a 3000 euros.

 

Cal recordar que a l’ordenança municipal de neteja urbana tipifica com via pública els camins, les zones terroses i altres béns d’ús públic destinat a l’ús comú general dels ciutadans. Al seu article 8 prohibeix tirar i abandonar a la via pública tota classe de productes que deterioren l’aspecte de neteja.

 

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, ha manifestat que “És inadmissible que comportament incívic dels veïns que no compleixen amb les normes i duga a este estat d’insalubritat que afecta la resta del veïnat. Des de l’àrea de Serveis Urbans es treballa diàriament per mantenir una ciutat neta i facilitat l’abocament de residus i l’arreplega de trastos a tot el terme municipal. També la gran quantitat de campanyes per fomentar l’ús de l’ecoparc. Davant d’estes accions, vull demanar la màxima col·laboració de la ciutadania, per evitar que imatges lamentables d’abocaments incontrolats i irresponsables amb el medi ambient continuen realitzant-se sense control, ja que genera un impacte visual negatiu a més d’antihigiènic i mediambiental en el municipi. Valorem que la nostra ciutat és la nostra casa, és l’entorn en què vivim cada dia, i l’hem de cuidar com a part nostra. Una ciutat neta és el reflex de totes i tots els que l’habitem”.