Alzira comptarà amb tres noves estacions meteorològiques

0
202

 

  • Estaran ubicades a La Murta, a La Casella i al Parc Industrial zona nord d’Alzira

 

Alzira tindrà tres noves estacions meteorològiques ampliant així la xarxa municipal a les ja existents. Alzira és una ciutat que pateix moltes inundacions en episodis de pluges a causa de la seua orografia. Per a poder conéixer com es comportaran els barrancs que la travessen i que recullen les pluges de les muntanyes que envolten Alzira és necessari conéixer, a temps real, la quantitat de pluja en les capçaleres dels barrancs.

Les noves estacions meteorològiques model Davis Vantage PRO2 s’instal·laran a la Murta, per a solucionar els problemes de cobertura, també s’instal·laran 3 antenes de transmissió per a salvar els desnivells de la muntanya, juntament amb un repetidor de llarga distància. La segona de les estacions serà a la Casella, amb la instal·lació d’un encaminador GSM i una antena receptora amplificadora de senyal i l’última d’elles serà al Parc Empresarial Nord.

Totes tres estacions meteorològiques inclouran la mateixa estació, la consola, el programari i el datalogger per a registrar les dades.

 

El regidor de Serveis Urbans i Obres Públiques, Fernando Pascual ha destacat que “Amb estes ferramentes estarem assabentats en tot moment de quina és la situació meteorològica, no sols al nucli urbà, sinó també a tot el terme de la ciutat, concretament en punts estratègics amb i amb un clima distint”. L’edil també  ha afegit que “A més, ajudarem a la ciutadania podent aportar informes oficials dels fenòmens meteorològics causants del sinistre a les companyies asseguradores que reclamen als damnificats”.