Alerten de la possibilitat de transvasar aigua del Xúquer al Vinalopó

0
188

 

Dissabte 21 de maig a les 12:00 concentració a Antella en el naixement de la Sèquia Reial 

 

Està en marxa una operació per enviar, per mig d’una cessió de drets d’aigua de la Sèquia Reial del Xúquer, aigua del Xúquer cap a Almeria. Un nou transvasament en tota regla. Una maniobra que tracta de lucrar-se amb un bé públic, com és l’aigua, que és de tots i totes 

 

Durant 5 anys, en principi, desprès ja es vorà, es portarien 10 hm3 anuals, cap Almanzora a la província d’Almeria. L’aigua es vendria entre 0’27 i 0’30 euros el metre cúbic. Els directius de la Sèquia Reial pensen obtindre amb aquesta venda d’aigua 15 milions d’euros en 5 anys, 3 milions d’euros anuals. L’excusa és que no tenen diners per fer la modernització de regadius. 

 

Mentre, aquesta aigua no servirà per a regar les nostres terres, ni anirà a l’Albufera, ni servirà per augmentar el cabal del nostre Xúquer, ja que es transvasarà des d’Alarcón a 300 km de la desembocadura. Ja n’hi ha prou! 

 

A més dels directius de la Sèquia Reial sembla que el Ministeri de Transició Ecològica es coneixedor i autoritzaria aquesta operació.  

 

Per altra part és imprescindible que la Generalitat Valenciana i, especialment, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’oposen fermament a aquest transvasament. Com es va reclamar aigua del Tajo per Alacant o de la Manxa Oriental si et sobra l’aigua i la vens a altres comunitats? 

 

Vos demanem esteu molt atents i participeu en les pròximes convocatòries. Vos necessitem més que mai per parar aquest desficaci que ens perjudicaria greument.