Arcadi España (Hisenda) i Raquel Tamarit (Educació) els consellers riberencs de Puig

0
315

Miguel Mínguez, Rebeca Torró, Josefina Bueno i Raquel Tamarit, les noves cares del Consell

Arcadi España (Carcaixent, 10-9-1974) substitueix Vicent Soler al capdavant d’Hisenda, que passa a ser una macroconselleria que gestionarà els fons europeus

Aquests són els canvis en el Consell de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha donat a conéixer aquest dissabte la remodelació del govern valencià, la primera en set anys, desencadenada per la renúncia de Manolo Mata com a síndic socialista a les Corts i accelerada per l’eixida de Vicent Marzà com a conseller d’Educació, Cultura i Esport.

Així, el fins ara conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, es converteix en l’home fort del nou Consell en substituir el fins ara titular d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

Miguel Mínguez, cap de servei de l’Hospital Clínic de València, és la persona elegida per Puig per a prendre el relleu d’Ana Barceló al capdavant de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, després que aquest divendres es va saber que Barceló serà la nova síndica del Grup Socialista a les Corts, en substitució de Manolo Mata.

L’ontinyentina Rebeca Torró, fins ara secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, es converteix en la nova consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i ocupa el lloc d’Arcadi España.

L’exdirectora d’Universitats, Josefina Bueno, per la seua part, és la successora de Carolina Pascual, al capdavant de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Aquests canvis se sumen al que va avançar aquest dimecres Vicent Marzà, que deixa la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i serà substituït per Raquel Tamarit (Sueca, 31-5-1978), fins ara secretària autonòmica de Cultura.

À PUNT