Avança el tram de la Via Verda que connectarà Alzira i Carcaixent amb La Barraca

0
1246
El regidor Pep Carreres visità ahir les obres del tram que es troben prou avançades
Zona pròxima a La Barraca on s’alçarà la passarel.la metàl.lica per travessar la CV-50

Es troben prou avançades les obres del tram de la Via Verda que completarà la connexió d’Alzira i Carcaixent amb La Barraca d’Aigües Vives de 2 km de llargària. Es tracta concretament del recorregut, que ara finalitza junt al pont de l’Estret, i que arribarà per la banda dreta de la CV-50 fins el tram, ja construït, que arriba a La Barraca i que discurrix per l’antigació estació del trenet.

Els treballs culminaran en un mes aproximadament, però faltarà alçar la passarel.la metàlica, de més de 4 metres d’alçària, que creuarà la carretera per on la travessava l’antic ferrocarril. Esta passarel.la, que tindrà una llarga i suau pendent per facilitar el pas dels vianants i bicis, començarà a construir-se «els pròxims dies» segons el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, que ahir visitava les obres. To i que té un periode de 6 mesos per a la seua definitiva instal.lació. Este recorregut està finançat pel ministeri Miteco, la Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Ajuntament d’Alzira.

Este tram aprofita, també la plataforma de l’antic Trenet, i servirà per completar la connexió dels trams de Via Verda que partixen bé des d’Alzira, bé des de Carcaixent. El projecte pretén connectar les dos poblacions riberenques amb la platja de Tavernes de la Valldigna, tot i que ja estan «donant-se els passos per poder arribar, a través de la Safor, fins a Dènia» on culminava la Vieta que partia des de Carcaixent, afegix Carreres, que ahir comentava amb els treballadors els nombrosos viatges a Madrid, durant els últims anys, que han fet la Mancomunitat i el consistori alzireny per tal d’aconseguir el finançament.

Atractiu turístic

El govern alzireny impulsa esta Via Verda amb la doble vessant de criteris turístics i de mobilitat, explica el regidor de Medi Ambient Pep Carreres. El vial cicloturístic «atraurà a veïns de València que els caps de setmana es desplacen en tren fins a Tavernes per a poder recòrrer la Via Verda fins Alzira i La Barraca on visitar els paratges naturals i quedar-se a dinar». Estes iniciatives de transport alternatiu formen part del Pla de Dinamització i Governança Turística que impulsa el Consorci de la Ribera conjuntament amb els ajuntaments afectats.